spot_img

Μετρημένες οι μέρες του Latifi στη Williams;

Η Alpine επιθυμεί διακαώς να βρει θέση στο grid της φόρμουλα 1 για τον Oscar Piastri, με τη θέση του Nicholas Latifi στη Williams να είναι πιθανό να μείνει κενή ακόμα και τη φετινή σεζόν.

Ο Oscar Piastri είναι ένας πολύ ταλαντούχος νεαρός οδηγός και είναι απορίας άξιο πως δεν έχει θέση στη Formula 1. Τα τρία προηγούμενα χρόνια μετράει ισάριθμες κατακτήσεις πρωταθλημάτων κατά σειρά στη Formula Renault, τη Formula 3 και τη Formula 2. Ωστόσο, το grid του 2022 δεν είχε αρκετές κενές θέσεις, με τη μοναδική να πηγαίνει στον Guanyu Zhou, τον οποίο και είχε νικήσει το 2021 στη Formula 2.

Ο νεαρός Αυστραλός είχε δηλώσει στο τέλος της περασμένης χρονιάς, όταν εξασφάλισε τον τίτλο του:

«Σίγουρα έχω κάνει ό,τι μπορώ από την πλευρά μου για να δηλώσω παρών για μία θέση στη Formula 1. Όπως είχα πει νωρίτερα στη σεζόν, είχα την αίσθηση πως τα αποτελέσματά μου θα με έσπρωχναν σε μία θέση σε οποιαδήποτε ομάδα. Προφανώς κάτι τέτοιο δεν ισχύει, ελπίζω να βρίσκομαι στο grid το 2023».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Αζερμπαϊτζάν.

Ο Piastri δεν έχει ακόμα συμμετάσχει σε περίοδο ελεύθερων δοκιμών στη Formula 1, όμως εδώ και καιρό φημολογείται πως θα αντικαταστήσει το Nicholas Latifi στη Williams. Μάλιστα, υπήρχαν πληροφορίες πώς πρόσφατα είχε συνεργαστεί με την βρετανική ομάδα στο να ταιριάξει τη θέση του στο κάθισμα του μονοθεσίου της, αν και κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώθηκε από την πλευρά της. Ωστόσο, η βρετανική ομάδα προβληματίζεται έντονα με τις εμφανίσεις του Latifi, έτσι το σενάριο για άμεση αντικατάστασή του Καναδού ήρθε στο προσκήνιο. Σύμφωνα με αυτό, η ομάδα από το Grove σκέφτεται να το κάνει αμέσως μετά το GP Καναδά, το οποίο και θα είναι το πρώτο που θα αγωνιστεί ο Latifi, καθώς ο θεσμός επιστρέφει μετά από απουσία δύο χρόνων λόγω της πανδημίας Covid-19. 

Ο επόμενος αγώνας είναι το GP Μεγάλης Βρετανίας στις αρχές Ιουλίου. Εάν πραγματοποιηθεί το παραπάνω σενάριο, θα επαληθευτούν τα πρόσφατα λόγια του επικεφαλής της Alpine, Otmar Szafnauer, ο οποίος είχε πει πώς η υπόθεση του Piastri θα λυθεί μέσα στον Ιούλιο. Αυτό, παράλληλα, θα οδηγήσει αυτόματα και στην ανανέωση του Fernando Alonso με την Alpine.

Δείτε το μεγάλο τελικό του ελληνικού πρωταθλήματος Formula G.

Μπορείτε πλέον να ακούσετε όλες τις εκπομπές Slipstream στο Spotify πατώντας εδώ.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles