spot_img

H BMW σνομπάρει τη Formula 1

Η πλευρά της BMW επιμένει πως δεν είναι στα πλάνα της να επιστρέψει στο Πρωτάθλημα της Formula 1, με δεδομένη την είσοδο μίας άλλης γερμανικής φίρμας το 2026, της Audi.

Λίγες ημέρες μετά την επιβεβαίωση των τεχνικών κανονισμών για τις μονάδες ισχύος του 2026 στη Formula 1, η Audi ανακοίνωσε την είσοδό της στα άθλημα ως προμηθευτής κινητήρων. Περισσότερες λεπτομέρειες δεν ανακοίνωσε, παρόλο που είναι θέμα χρόνου να επιβεβαιωθεί η εξαγορά της Sauber από την πλευρά των Γερμανών. Η έτερη φίρμα του ομίλου Volkswagen που είχε ανάλογα σχέδια, όμως για την ώρα καθυστερεί η υλοποίησή τους είναι η Porsche, με τη φημολογούμενη συνεργασία με τη Red Bull Racing να μην προχωρά.

Η BMW, από την άλλη πλευρά έχει αποχωρήσει από τη Formula 1 το 2009. Η πρώτη της αξιοσημείωτη ενασχόληση ξεκίνησε το 1982, ενώ το 1983 πανηγύρισε το Πρωτάθλημα οδηγών του Nelson Piquet με τη Brabham. Μετά τη φυγή της το 1988 επέστρεψε το 2000 ως προμηθευτής κινητήρων της Williams. Δεν είχε, όμως, ανάλογη επιτυχία, ενώ ούτε η εξαγορά της Sauber για 4 χρόνια (2006-2009) δεν καρποφόρησε και τα τελευταία 13 έτη σταμάτησε την εμπλοκή της με το σπορ.

Το ενδεχόμενο να επιστρέψει η BMW στη Formula 1 δεν είναι κάτι που ελκύει τη γερμανική φίρμα αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με τον επικεφαλής του αγωνιστικού της τμήματος, Andreas Roos, στην ιστοσελίδα Motorsport-total.com.

«Σίγουρα δεν ενδιαφερόμαστε για αυτό τη συγκεκριμένη στιγμή. Νομίζω πως θα πρέπει επίσης να είμαστε ρεαλιστές. Όταν έχεις κάνει μία πολύ μεγάλη επένδυση στη Formula 1, θα πρέπει να είσαι πολύ πετυχημένος για αρκετό καιρό, ώστε να αρχίσεις να κάνεις απόσβεση. Συνεπώς, είμαστε χαρούμενοι με το πλήθος των project που έχουμε στο μηχανοκίνητο αθλητισμό αυτή τη στιγμή».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Ιταλίας.

Από την πλευρά του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της BMW AG, η οποία κατασκευάζει αγωνιστικά αυτοκίνητα, Frank van Meel, ανέφερε πως η προτεραιότητά τους δεν είναι η Formula 1.

«Είναι τα LMDh (Le Mans Daytona h) προτεραιότητα. Η Formula 1, φυσικά, έχει μεγάλη παράδοση, όπως και εμείς στο συγκεκριμένο άθλημα. Για εμένα, το ζήτημα των LMDh είναι πολύ πιο ενδιαφέρον, είναι η σειρά τους. Δε θα θέλαμε να περιμένουμε μέχρι το 2026 για τους σχετικούς κανονισμούς της Formula 1».

Photo: BMW

Ο Frank van Meel τοποθετήθηκε και για τη φήμη περί αγοράς της McLaren από τη BMW.

«Η BMW είναι αρκετά αυστηρή για αυτό το ζήτημα, δεν αγοράζει άλλες εταιρείες. Είμαστε ανεξάρτητοι και δε θέλουμε να επενδύσουμε αλλού. Φυσικά, όλοι συνομιλούν μεταξύ τους σε διαφορετικά επίπεδα. Ωστόσο, αυτό είναι όντως μία φήμη, η BMW δεν αγοράζει τη McLaren».

Η BMW δεν είχε πετυχημένο πέρασμα τον 21ο αιώνα από τη Formula 1 και η επιστροφή της στο άθλημα δεν είναι στα άμεσα της πλάνα.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles