spot_img

H Ducati παρουσίασε την GP23 με πρωταγωνιστή τον αριθμό 1

Η Ducati Corse παρουσίασε την Desmosedici GP23 με την οποία η αγωνιστική ομάδα και ο Pecco Bagnaia θα υπερασπιστούν τους τίτλους τους στο MotoGP.

Το 2022 ήταν η χρονιά της απόλυτης επιτυχίας για την Ducati, που ολοκλήρωσε την περσινή σεζόν κατακτώντας όλους τους τίτλους που διεκδίκησε στα μεγάλα πρωταθλήματα των δύο τροχών. Τόσο στο MotoGP όσο και στο WSBK οι ιταλικές μοτοσικλέτες επικράτησαν απόλυτα και εξασφάλισαν το Πρωτάθλημα Κατασκευαστών ενώ αναβάτες τους, ο Πέκο Μπανάια και ο Άλβαρο Μπαουτίστα, πήραν τους τίτλους αντίστοιχα στο Πρωτάθλημα Αναβατών.

Έτσι, η παρουσίαση της μοτσικλέτας της εργοστασιακής Lenovo Ducati MotoGP Team για το 2023, για την οποία η ιταλική εταιρεία επέλεξε το διάσημο χειμερινό θέρετρο Madonna di Campiglio στις Άλπεις, είχε ιδιαίτερη σημασία. Η υπεράσπιση των τίτλων θα είναι ο βασικός στόχος της Ducati και όλων των αναβατών της φέτος και το «όπλο» που θα έχουν στη διάθεσή τους για να τα καταφέρουν. είδε τα φώτα της δημοσιότητας για πρώτη φορά.

Την Ducati Desmosedici GP του 2023 θα οδηγήσουν φέτος ο πρωταθλητής Πέκο Μπανάια και ο Ennea Bastianini, o οποίος μετά τις εξαιρετικές του περσινές εμφανίσεις με την Gresini πήρε προαγωγή στην εργοστασιακή ομάδα. Ο Μπανάια επέλεξε το Νο 1 του πρωταθλητή για τη νέα σεζόν, ενώ ο Μπαστιανίνι θα τρέξει με το γνωστό Νο 23. ο χρωματισμός των νέων μοτοσικλετών δεν έχει αλλάξει πολύ σε σχέση με πέρυσι, με το έντονο κόκκινο χρώμα να κυριαρχεί.

Ο Pecco Bagnaia δήλωσε έτοιμος να υπερασπιστεί τον τίτλο του.

«Το χειμερινό διάλειμμα ήταν μικρότερο από το συνηθισμένο λόγω όλων των υποχρεώσεων μετά την κατάκτηση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, αλλά τώρα έχω φορτίσει τις μπαταρίες μου και είμαι ανυπόμονος να ξεκινήσω τη σεζόν. Μου έχει λείψει η Desmosedici GP και η ομάδα μου και ανυπομονώ να επιστρέψω στην πίστα. Δεν μπορούσα να αποφασίσω αν θα συνεχίσω να χρησιμοποιώ τον αριθμό 63 ή αν θα αλλάξω στον αριθμό 1, και στο τέλος, αποφάσισα το δεύτερο. Το να το βλέπω επάνω στη μοτοσικλέτα είναι όμορφο και τώρα στόχος μου θα είναι να κάνω τα πάντα για να το κρατήσω εκεί. Δεν θα είναι εύκολο γιατί περιμένω ακόμη πιο σκληρό ανταγωνισμό από πέρυσι, με πολλούς αντιπάλους έτοιμους να παλέψουν για τον τίτλο: ωστόσο, γνωρίζω ότι έχω την καλύτερη μοτοσικλέτα και ομάδα για να στοχεύσω ξανά ψηλά το 2023. Ευχαριστώ και πάλι όλους στην Ducati και στην ομάδα μου. Είμαι έτοιμος να ξαναρχίσουμε μαζί την περιπέτεια μας».

ducati motogp 2023

Ο Ennea Bastianini δήλωσε ενθουσιασμένος που θα τρέξει με την εργοστασιακή ομάδα.

«Το να φοράω τα χρώματα της επίσημης ομάδας είναι μεγάλη συγκίνηση και τώρα είναι στο χέρι μου να αποδείξω ότι αξίζω αυτή την ευκαιρία. Είμαι ενθουσιασμένος με τη νέα σεζόν. Ευτυχώς, δεν θα χρειαστεί να περιμένω πολύ για να μπορέσω να οδηγήσω την Desmosedici GP στην πίστα. Σε μερικές εβδομάδες, θα είμαστε στη Sepang για την πρώτη δοκιμή της χρονιάς και θα είναι μια κρίσιμη στιγμή για να γνωρίσουμε καλύτερα τα παιδιά της ομάδας και, πάνω απ ‘όλα, να αρχίσουμε να δουλεύουμε στη μοτοσικλέτα. Θα είναι μια πολύ ανταγωνιστική χρονιά και σίγουρα θα υπάρξουν εύκολες και πιο δύσκολες στιγμές, αλλά είμαι έτοιμος για όλα. Ευχαριστώ και πάλι τον Κλαούντιο (Ντομενικάλι), τον Τζίτζι (Νταλ’Ίνια), τον Πάολο (Τσιαμπάτι), τον Ντάβιντε (Ταρντόζι) και ολόκληρη την Ducati. Θα δώσω το 100% όπως πάντα».

ducati motogp 2023

Ο αρχιτέκτονας της επιτυχίας της Ducati, o Γενικός Διευθυντής του Ducati Corse Λουίτζι «Τζίτζι» Νταλ’Ινια, δήλωσε.

«Το ξεκίνημα μιας νέας σεζόν είναι πάντα συναρπαστικό, και φέτος, ακόμη περισσότερο μετά από ένα 2022 που θα μείνει στην ιστορία. Η επανάληψη των αποτελεσμάτων του περασμένου έτους θα είναι πρόκληση, αλλά στόχος μας είναι πάντα να ξεπερνάμε τους εαυτούς μας και να βελτιωνόμαστε συνεχώς. Στο MotoGP, εκτός από τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή Πέκο Μπανάια, θα μπορούμε επίσης να υπολογίζουμε στον Ενέα Μπαστιανίνι, τον τρίτο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα πέρυσι με την ομάδα της Ducati, Gresini Racing. Είμαστε πεπεισμένοι ότι και οι δύο αναβάτες μας θα είναι, και φέτος, μεταξύ των πρωταγωνιστών του Πρωταθλήματος. Σίγουρα ο ανταγωνισμός θα είναι ακόμα μεγαλύτερος. Υπάρχουν πολλοί δυνατοί αναβάτες στο grid, και οι άλλοι κατασκευαστές σίγουρα θα έχουν δουλέψει σκληρά κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Ανυπομονούμε να ξεκινήσουμε αυτή τη νέα σεζόν και να υπερασπιστούμε τους τρεις τίτλους που κατακτήσαμε πέρυσι».

ducati motogp 2023

H Ducati παρουσίασε στην Madonna di Campiglio ταυτόχρονα τη μοτοσικλέτα με την οποία o Άλβαρο Μπαουτίστα θα υπερασπιστεί τον τίτλο του στο WSBK.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles