spot_img

Ένας Έλληνας επικεφαλής αεροδυναμικής στην Alfa Romeo

Ο Βαγγέλης Αρβανιτάκης πήρε προαγωγή και παίζει καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία της Alfa Romeo που σύντομα θα μετονομαστεί σε Audi.

Μία ακόμα ευχάριστη είδηση μας έρχεται από τον μαγικό κόσμο της Formula 1, εκεί όπου παρότι δεν έχουμε καταφέρει ακόμα να δούμε Έλληνα οδηγό, έχουμε δει αρκετούς Έλληνες τεχνικούς να διαπρέπουν.

Ένα πρόσωπο που βρίσκεται σε σταθερά ανοδική πορεία, είναι ο Βαγγέλης Αρβανιτάκης, που ξεχωρίζει με τη δουλειά που κάνει στην Alfa Romeo F1, με αποτέλεσμα να προαχθεί στο ρόλο του επικεφαλής αεροδυναμικής της ελβετικής ομάδας που έχει έδρα στο Χίνβιλ.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #104 για τον κόσμο της Formula 1. 

O Έλληνας τεχνικός σπούδασε αεροδιαστημική στο Πανεπιστήμιο του Κίνγκστον πραγματοποιώντας μεταπτυχιακό στο Imperial College που αποτελεί «σχολείο» για λίγο-πολύ όλα τα μεγάλα κεφάλαια του τομέα αυτού που δραστηριοποιούνται στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Τo MSC ήταν πάνω στην υπολογιστική ρευστοδυναμική.

Ο 35χρονος σήμερα Βαγγέλης ξεκίνησε την εμπλοκή του στη Formula 1 κάνοντας πρακτική στη Honda Racing που μετατράπηκε στην πρωταθλήτρια Brawn GP από τον Αύγουστο του 2008 έως τον Σεπτέμβριο του 2009.

Το 2011 πέρασε μερικούς μήνες στη Ferrari στον τομέα ανάλυσης δεδομένων για τη Gestione Sportiva, προτού επιστρέψει στο Μπράκλεϊ, αυτή τη φορά για να ενταχθεί στο τμήμα αεροδυναμικής της ομάδας που είχε πια το σήμα της Mercedes-AMG F1. Από τον Νοέμβριο εκείνης της χρονιάς ως τον Νοέμβριο του 2012 ως Junior αεροδυναμιστής και έπειτα, μέχρι τον Ιούλιο του 2013 ως αεροδυναμιστής.

Βαγγέλης Αρβανιτάκης

Ακολούθησε μία πενταετία που τον βρήκε ξανά στο Μαρανέλο, ως Senior μηχανολόγο του τμήματος αεροδυναμικής της Scuderia. Και τον Ιούνιο του 2019 ξεκίνησε το τωρινό κεφάλαιο της καριέρας του Βαγγέλη, στη Sauber Motorsport η οποία και το 2023 θα αγωνίζεται στην Formula 1 ως Alfa Romeo F1.

Αρχικά ως team leader της ομάδας αεροδυναμικής εξέλιξης και με την έλευση του νέου έτους, ως επικεφαλής αεροδυναμικής. Μία προαγωγή που έρχεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι για τη Sauber Motorsport. Ως γνωστόν, η εμπορική συμφωνία με την Alfa Romeo ολοκληρώνεται στο τέλος του τρέχοντος έτους και ανοίγει ο δρόμος για την Audi.

H γερμανική εταιρεία θα παρέχει υβριδικές μηχανές από το 2026 όταν και μπαίνουμε στην νέα εποχή κινητήρων ενώ προσεχώς αναμένεται να γνωστοποιηθεί το μέγεθος της εμπλοκής της στην ομάδα, που φημολογείται πως μπορεί να αφορά ακόμα και πλήρη εξαγορά.

Βαθμολογούμε από το 1 έως το 10 τις ομάδες της F1 για το 2022. Δείτε το βίντεο εδώ.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles