spot_img

H Ferrari «γλυκοκοιτάζει» κορυφαίους μηχανικούς της Red Bull

Η Scuderia Ferrari φημολογείται πως επιδιώκει να αποκτήσει μηχανικούς από άλλες ομάδες, με τον επικεφαλής του τμήματος Αεροδυναμικής της Red Bull Racing, Enrico Balbo, να είναι στην κορυφή της λίστας της.

Τις τελευταίες εβδομάδες φήμες έχουν κυκλοφορήσει στο χώρο της Formula 1, σύμφωνα με τις οποίες η Scuderia Ferrari θέλει να κλείσει συμφωνία συνεργασίας για το 2024 με δύο μηχανικούς της Red Bull Racing στα πλαίσια ενίσχυσης του ανθρωπίνου δυναμικού της ομάδας πίσω στο Μαρανέλο. Ωστόσο, οι ταυτότητές τους δεν έχουν διαρρεύσει επίσημα ούτε και ο ρόλος που θα αναλάβουν στην ιταλική ομάδα.

Επίσης σύμφωνα με το αθλητικό κανάλι, Sky Germany, ο επικεφαλής της Ferrari Frederic Vasseur, έχει βάλει στο στόχαστρό του σημαντικούς μηχανικούς της Red Bull. Το πρωί της Κυριακής μάλιστα στο Grand Prix Αζερμπαϊτζάν, ο Christian Horner εθεάθη να φεύγει από τα γραφεία της Ferrari πιθανότατα για να συζητήσουν επί του θέματος.

Ακούστε την εκπομπή/podcast, Slipstream #112, με την ανάλυση του αγώνα στο Μπακού. 

Στην κυριακάτικη έκδοση της αθλητικής εφημερίδας, Corriere dello Sport, ο δημοσιογράφος Fulvio Solms αποκάλυψε ποιος μπορεί να είναι ο ένας από τους δυο πιθανούς μηχανικούς.

«Πολύ πιθανό ο Enrico Balbo, ο Επικεφαλής Αεροδυναμικής στο Milton Keynes να είναι ο πιο πιθανός υποψήφιος να συνεργαστεί με τη Ferrari και πιστεύω μπορεί να φέρει τη διαφορά στην ομάδα».

Ο 43χρονος Ιταλός έχει εργαστεί στο τμήμα Αεροδυναμικής και Advanced Technology της Red Bull από το 2018. Στο παρελθόν είχε συνεργαστεί και με τη Mercedes-AMG, ως επικεφαλής του ομίλου αεροδυναμικής που επικεντρώνεται στην ανάπτυξη των μελλοντικών μονοθεσίων της ομάδας. Παρόμοιες θέσεις είχε αναλάβει και στην επταετή θητεία του με τη Williams Racing, από τον Ιούνιο του 2006 έως τον Δεκέμβριο του. Ο Balbo εκπαιδεύτηκε στην Ιταλία και έχει πτυχίο στην αεροδιαστημική μηχανική από το Πολυτεχνείο του Τορίνο απ’ όπου αποφοίτησε το 2004.

Δείτε το εντυπωσιακό GP Ιταλίας για το ελληνικό πρωτάθλημα Formula G.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles