spot_img

H Ferrari θέλει μεγάλες ποινές για παραβιάσεις του budget cap

Η Scuderia Ferrari θέλει να δει πιο αυστηρές ποινές στο μέλλον για όσες ομάδες βρεθούν να έχουν παραβιάσει το όριο του budget cap στη Formula 1.

H Red Bull Racing αποδείχθηκε ένας εκ των αρνητικών πρωταγωνιστών στη σεζόν της Formula 1 του 2022 στο εξωαγωνιστικό κομμάτι. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού ανακοίνωσε η αυστριακή ομάδα υπερέβη το ανώτατο όριο δαπανών των 145 εκατομμυρίων δολαρίων κατά 2,15 εκατ. δολάρια (1,86 εκατ. λίρες) για το 2021. Μία υπέρβαση που χαρακτηρίστηκε ως μικρού μεγέθους (minor), με τη διαχωριστική γραμμή να είναι στα 7.25 εκατομμύρια, ήτοι το 5% του προβλεπόμενου budget.

Η παραβίαση των οικονομικών κανονισμών είχε ως αποτέλεσμα την επιβολή προστίμου της τάξης των 7 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ η RBR θα έχει περιορισμό 10% στη χρήση της αεροδυναμικής σήραγγας και του CFD για περίοδο 12 μηνών. Με δεδομένη τη θέση της αυστριακής ομάδας στο φετινό πρωτάθλημα, ο συντελεστής της θα υποχωρήσει από το 70% στο 63%.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #104 για τον κόσμο της Formula 1. 

Η πλειοψηφία των αντιπάλων της πιστεύει πως η ποινή που δέχθηκε δεν ήταν αρκετή για το ατόπημα που διέπραξε. Ένας εξ’ αυτών είναι ο νέος επικεφαλής της Scuderia Ferrari, Fred Vasseur, ο οποίος θέλει να μπει για τα καλά στο ρόλο του ως διευθυντής κορυφαίας ομάδας.

«Το όριο δαπανών είναι μακράν ο καλύτερος κανονισμός που δημιούργήθηκε στη Formula 1. Πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος ώστε να λαμβάνει δράση η FIA νωρίτερα γιατί τώρα η διαδικασία ελέγχου παίρνει πολύ χρόνο. Πρέπει επίσης να υπάρχουν πιο αυστηρές αποφάσεις. Από εδώ και πέρα δεν πρέπει να ξεχνάμε τις μικρές ή μεγάλες παραβάσεις. Για εμένα, τρία επιπλέον εκατομμύρια, είναι τεράστιο ποσό αναφορικά με την εξέλιξη του μονοθεσίου. Πρέπει ν υπάρχουν πιο αυστηρές και γρήγορες αποφάσεις για την παραβίαση του budget cap».

Ωστόσο ο 54χρονος Γάλλος δίνει τα εύσημα στην FIA για τη μέχρι στιγμής δουλειά της.

«Πρέπει να πω πως η διεύθυνση ελέγχου του budget cap και ο Federico Lodi, έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά».

Βαθμολογούμε από το 1 έως το 10 τις ομάδες της F1 για το 2022. Δείτε το βίντεο εδώ.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles