spot_img

H Ferrari υποψιάζεται πως ομάδες δεν τηρούν τους κανονισμούς του budget cap

Ο επικεφαλής της Ferrari, Mattia Binotto, εξακολουθεί να αναρωτιέται για το κατά πόσο θα μπορέσει η FIA να εξασφαλίσει την τήρηση των κανονισμών σχετικά με το budget cap από τις ομάδες της F1.

Η Formula 1 εφαρμόζει περιορισμό στα χρήματα που ξοδεύουν οι ομάδες που συμμετέχουν στο Πρωτάθλημα από το 2021, σε μία προσπάθεια να αυξήσει τον ανταγωνισμό μεταξύ των ομάδων στο grid. Το σχετικό όριο για τη φετινή σεζόν ορίστηκε στα 140 εκατ. δολάρια. Μετά από αρκετές συζητήσεις, υπήρξε μία αύξηση της τάξεως του 3,1%, λόγω του αυξανόμενου πληθωρισμού σε παγκόσμιο επίπεδο.

Υπάρχουν, ωστόσο ,άτομα τα οποία διατηρούν τις αμφιβολίες τους για το κατά πόσο η FIA μπορεί να επιτηρήσει τους πόρους που ξοδεύουν οι ομάδες της Formula 1. Πιο συγκεκριμένα, ο Mattia Binotto (επικεφαλής της Ferrari) ανέδειξε, σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα motorsport.com, τη δυσκολία της επιτήρησης ενός νέου πλαισίου κανονισμών.

«Χρειάζεται (το budget cap) να παρακολουθείται και να επιτηρείται. Εμπιστεύομαι απόλυτα την FIA, όμως οι οικονομικοί κανονισμοί είναι εντελώς καινούριοι. Εάν ρίξετε μία ματιά στους τεχνικούς ή αγωνιστικούς κανονισμούς, αυτοί υπάρχουν εδώ και πολλά χρόνια. Εκεί υπάρχουν αλλαγές και μικρές τροποποιήσεις στο σασί, όμως ακόμα το budget cap είναι ένα άγνωστο πεδίο, τόσο για την FIA, όσο και για τις ομάδες. Θα χρειαστεί χρόνος για την κατανόηση και την ερμηνεία τους, αλλά και για να ξεκαθαριστούν και να επιτηρηθούν».

Ακούστε τη νέα εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Βελγίου.

Ο Mattia Binotto τονίζει πως είναι δύσκολη η επιτήρηση των οικονομικών κανονισμών στη Formula 1. Για το λόγο αυτό, πιστεύει πως η FIA θα πρέπει να στελεχώσει με περισσότερα άτομα το τμήμα που θα ασχοληθεί με το κατά πόσο οι ομάδες κινούνται σύμφωνα με τους κανονισμούς που έχουν τεθεί.

«Κοιτώντας το πόσο μικρό είναι το προσωπικό της FIA και τα άτομα που επιτηρούν την οικονομική κατάσταση, βλέπω πως εκεί υπάρχουν μέχρι 5 άτομα, σε σύγκριση με τις δεκάδες που βρίσκονται στους τεχνικούς τομείς. Περιμένω πως ίσως σε λίγα χρόνια θα υπάρχουν δεκάδες ανθρώπων που θα επιτηρούν οικονομικά το τι συμβαίνει με τα budget των ομάδων, είναι θέμα χρόνου να γίνει αυτό. Στο μεταξύ, όμως, υπάρχει ένα μεγάλο ερωτηματικό, το οποίο γνωρίζουμε πως χρειάζεται να ξεπεραστεί. Νομίζω πως είναι καθήκον τόσο της FIA όσο και των ομάδων να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για τη σωστή επιτήρηση, όμως θα πρέπει όλοι να παραδεχτούμε πως αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα μεγάλο ερωτηματικό».

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Οι ομάδες της Formula 1 τα τελευταία χρόνια συζητούν συνεχώς για το κατά πόσο τηρούνται οι κανονισμοί από τους ανταγωνιστές τους στο grid. Φαίνεται πως το πλαίσιο των οικονομικών κανονισμών δεν αποτελεί εξαίρεση αυτού του άτυπου «κανόνα».

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles