spot_img

H FIA αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο επιστροφής του Masi

O νέος Πρόεδρος της FIA, ο Mohammed Ben Sulayem υπενθύμισε την παραμονή του Michael Masi στις τάξεις της ομοσπονδίας, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο χρησιμοποίησής του στο μέλλον.

Ο Michael Masi ήταν το πρόσωπο που «σημάδεψε» αρνητικά τον τελικό της Formula 1 το 2021, το GP Άμπου Ντάμπι. Ο πρώην Διευθυντής Αγώνων εφάρμοσε λανθασμένα τους κανονισμούς περί αυτοκινήτου ασφαλείας στους τελευταίους γύρους του αγώνα στην πίστα της Yas Marina, κάτι που παραδέχτηκε η ίδια η FIA τον περασμένο Μάρτιο. Η αντίδραση της πλειοψηφίας του κόσμου της Formula 1 στα παραπάνω γεγονότα οδήγησε στην απομάκρυνση του Masi από τα καθήκοντά του, παρόλο που παραμένει στο δυναμικό της Ομοσπονδίας.

Την κατάσταση υπενθύμισε ο Πρόεδρος της FIA, Mohammed Ben Sulayem, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Sportsmail.

«Δεν απομακρύναμε τον Michael. Είχε αυξημένες αρμοδιότητες όντας ταυτόχρονα Αντιπρόσωπος Ασφαλείας και Διευθυντής Αγώνων. Έκανε ένα λάθος, δεν είπαμε όμως πως αυτό έληξε τη συνεργασία του με την FIA. Δε λειτουργώ με αυτόν τον τρόπο, αποδέχομαι ακόμα και ανθρώπους που δε μου έδωσαν την ψήφο τους. Σκέφτομαι τη συνολική λειτουργία της ομοσπονδίας, όχι το κάθε άτομο ξεχωριστά. Δε γνωρίζω προσωπικά τον Michael. Η απόφαση πάρθηκε από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (ΠΣΜΑ), από την πλευρά του Michael ήταν ένα ανθρώπινο λάθος».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Μαϊάμι.

Ο Πρόεδρος της FIA δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει εκ νέου σε κάποιο πόστο τον Michael Masi στο μέλλον, χωρίς να γίνει, όμως, πιο συγκεκριμένος.

«Μίλησα μαζί του δύο ημέρες νωρίτερα, δεν έχω κάποιο προσωπικό ζήτημα. Δεν μισώ κανένα άτομο, ο Michael υπάρχει και μπορεί να τον χρησιμοποιήσουμε. Δεν ανέφερα ποτέ πως θα απομακρυνθεί (από την FIA), είπα πως ενδέχεται να χρησιμοποιηθεί. Ίσως υπάρχει κάποια κατάλληλη θέση για τον ίδιο, είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα ενδεχόμενα. Η δομή της Διεύθυνσης Αγώνων ήταν λανθασμένη. Παρόλο που φέραμε δύο νέα άτομα ως Διευθυντές Αγώνων, δε θα έλεγα πως γίνονται όλα σωστά ακόμα.»

Τη θέση του Michael Masi στη Διεύθυνση Αγώνων διαδέχθηκαν οι Niels Wittich και Eduardo Freitas. Ο πρώτος βρισκόταν στο πόστο αυτό και στους πέντε αγώνες που έχουν διεξαχθεί μέχρι στιγμής, με το Freitas να αναλαμβάνει πρώτη φορά τα νέα του καθήκοντα στο GP Ισπανίας.

Δείτε το GP Ιταλίας για το Ελληνικό Πρωτάθλημα Formula G.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles