spot_img

Η Mercedes δεν μπορεί να κατανοήσει την W13

Στην Mercedes αν και συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν πολλές δυσκολίες με την W13 εντός πίστας υποστηρίζουν πως το μονοθέσιο μπορεί να γίνει αρκετά ανταγωνιστικό.

Το γερμανικό εργοστάσιο βαδίζει σε μια από τις πιο απογοητευτικές σεζόν των τελευταίων ετών. Το όνειρο για τον 9ο τίτλο στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών αποτελεί παρελθόν και οι στόχοι του 2022 έχουν αλλάξει δραστικά. Η W13 συνεχίζει να αποδίδει πολύ μακριά από την κορυφή και σε κάθε αγωνιστικό τριήμερο η βελτίωση δείχνει οριακά μηδαμινή.

Την απώλεια δυναμικής δεν αρνείται ο επικεφαλής της ομάδας, Toto Wolff, ο οποίος μάλιστα υπογράμμισε τις δυσκολίες στο έργο που έχουν αναλάβει.

«Το ξεκαθαρίσαμε από την αρχή είμαστε αρκετά μπερδεμένοι με την κατάσταση του μονοθεσίου. Φυσικά έχει πολλές δυνατότητες και ταχύτητα, αλλά δεν μπορούμε να καταλάβουμε πώς να τις ξεκλειδώσουμε. Είναι δύσκολο στην οδήγηση και η απόδοσή του δεν είναι καθόλου συστηματική. Θα έλεγα είναι πιο εύκολο να έχει χαμηλή απόδοση παρά να ανταγωνίζεται την κορυφή». 

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Μαϊάμι.

Παρά τις αναβαθμίσεις που φέρνουν σε κάθε αγωνιστικό τριήμερο, το μονοθέσιο βρίσκεται εν μέρει ακόμα σε πειραματικό στάδιο. Τα δυο «Ασημένια Βέλη», Lewis Hamilton και George Russell, έχουν διαφορετικό στήσιμο στα μονοθέσια τους με τις επιλογές άλλοτε να αποδίδουν περισσότερο άλλοτε λιγότερο. Ο Russell φαίνεται να έχει ευνοηθεί σε μεγαλύτερο βαθμό και μάλιστα είναι ο μοναδικός οδηγός του grid, που στους πρώτους πέντε γύρους του Πρωταθλήματος, έχει τερματίσει εντός πεντάδας. 

Photo: Mercedes-AMG

Σύμφωνα με τον Wolff, οι πληροφορίες αντικρούονται με το feedback των οδηγών με αποτέλεσμα να μην μπορούν να επιλύσουν στοχευμένα τα προβλήματα της W13.

«Για να αναλύσουμε όλα τα απαραίτητα δεδομένα με χειρουργική ακρίβεια είναι μια δύσκολη και χρονοβόρα διαδικασία. Πολλές τα δεδομένα αυτά δεν συμφωνούν με τα σχόλια των οδηγών μας, οι οποίοι στην τελική είναι αυτοί που έρχονται αντιμέτωποι με το μονοθέσιο εντός πίστας και αυτό συμπεριφέρεται. Στις πληροφορίες που συλλέγουμε τίποτα δεν αποδεικνύει αυτές τις απότομες αλλαγές στην απόδοση και ποτέ δεν είχαμε παρόμοιο πρόβλημα στο παρελθόν. Αυτό είναι που κάνει το έργο μας τόσο δύσκολο». 

Μπορείτε πλέον να ακούτε την εκπομπή Slipstream στο Spotify. Πατήστε εδώ και κάντε follow την εκπομπή μας για τη Formula 1.

Αυτό σαββατοκύριακο η Formula 1 θα ταξιδέψει στην Ισπανία για τον έκτο αγώνα του φετινού Πρωταθλήματος με την διαφορά ανάμεσα στους δύο μεγάλους διεκδικητές Charles Leclerc και Max Verstappen να βρίσκεται στους 19 βαθμούς.      

Δείτε το GP Monza για το Ελληνικό Πρωτάθλημα Formula G.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles