spot_img

H Ford εξετάζει είσοδο στη Formula 1 με τη Red Bull

Η Ford ενδέχεται να επιστρέψει στην Formula 1 το 2026 και τα σχέδια της είναι άμεσα συνδεμένα με το πρόγραμμα της Red Bull Racing να κατασκευάσει το δικό της κινητήρα.

Σταδιακά ο μαγικός κόσμος της Formula 1 βαδίζει προς μια νέα εποχή και όπως όλα δείχνουν Red Bull και Ford βαδίζουν προς την ίδια κατεύθυνση. Οι δυο άκρες τώρα εξετάζουν σύμφωνα με το Autosport την πιθανότητα να συνεργαστούν το 2026 καθώς τα ενδιαφέροντα τους δείχνουν να έχουν κοινό παρανομαστή.

Το 2021 η Honda, ο προμηθευτής μονάδων ισχύος της Red Bull και AlphaTauri, ανακοίνωσε την αποχώρησή της από την Formula 1. Ενόψει όμως του «παγώματος» στην εξέλιξη των κινητήρων, που τέθηκε φέτος σε ισχύ, η Red Bull θα συνεχίσει την συνεργασία της με το ιαπωνικό εργοστάσιο μέχρι το τέλος του νέου σετ τεχνικών κανονισμών, δηλαδή το 2025. Από το 2026 και μετά, όπου θα έχουμε μεγάλες αλλαγές στο πλαίσιο κανονισμών με στόχο να προσελκύσουν περισσότερους κατασκευαστές, το Red Bull Powertrains (RBPT) θα ξεκινήσει την κατασκευή δικού της κινητήρα.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #103 για τον κόσμο της Formula 1. 

Αρχικά, η ομάδα του Milton Keynes βρέθηκε πολύ κοντά σε συνεργασία με την Porsche, η οποία όμως απέτυχε καθώς δεν ήρθαν σε συμφωνία αναφορικά με το πλαίσιο ιδιοκτησίας. Αντίθετα η Ford, με την οποία η Red Bull συνεργάζεται ήδη στο WRC, έχει διαφορετικούς στόχους στην Formula 1. Κατά κύριο λόγο η εταιρία ενδιαφέρεται περισσότερο στο κομμάτι του μάρκετινγκ και η φίρμα να έχει αντιπροσώπευση στον κόσμο της Formula 1.

Τελευταία φορά που το αμερικανικό εργοστάσιο βρέθηκε στο κόσμο της Formula 1 ήταν κατά την περίοδο 2000 έως και 2004 με την ομάδα της Jaguar. Μετά από τέσσερις ανεπιτυχείς σεζόν η Ford αποφάσισε να αποχωρήσει πουλώντας την ομάδα στην Red Bull, η οποία κατάφερε να συνεχίσει το έργο της στην Formula 1 με μεγάλη επιτυχία κατακτώντας τα επόμενα χρόνια συνεχόμενους τίτλους.

Στην συνέχεια η Ford έστρεψε αλλού το ενδιαφέρον της και από το 2016 έως και το 2019 αγωνίστηκε στο WEC και το Le Mans με το Ford GTE. Το 2016 μάλιστα κέρδισε στις 24 Ώρες Le Mans στην κατηγορία GTE Pro.

Βαθμολογούμε από το 1 έως το 10 τους οδηγούς της F1 για το 2022. Δείτε το βίντεο εδώ.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles