spot_img

H «γενναία» πρόβλεψη του Timo Glock για το 2024

Ο Timo Glock θεωρεί πως η απόδοση μιας συγκεκριμένης ομάδας από το GP ΗΠΑ μπορεί να αποδειχθεί καθοριστική ενόψει της σεζόν του 2024.

Παρόλο που ο επικεφαλής της Mercedes, Toto Wolff, ήθελε να δει μεγάλη βελτίωση στην απόδοση της W14 με την προσθήκη του νέου δαπέδου, δήλωσε ότι ήταν σημαντικό που η αναβάθμιση αυτή τους έδειξε ότι κινούνται στη σωστή κατεύθυνση. 

Βλέποντας το πόσο κοντά ήταν ο Lewis Hamilton (με τις νέες αναβαθμίσεις) από τον Max Verstappen στο Grand Prix ΗΠΑ, τόσο στις κατατακτήριες όσο και σε ρυθμό αγώνα, κάνουν τον Timo Glock να πιστεύει ότι η ομάδα του Brackley μπορεί να ξεκινήσει την επόμενη σεζόν της Formula 1 στο ίδιο επίπεδο με την Red Bull απ’ τον πρώτο κιόλας αγώνα. Συγκεκριμένα, ο πολύπειρος Γερμανός δήλωσε.

«Η Mercedes πλέον έχει καταλάβει ποια κατεύθυνση πρέπει να ακολουθήσει. Νομίζω ότι το μονοθέσιο συμπεριφέρεται περισσότερο όπως αυτό της Red Bull και της McLaren. Ήταν εύκολο να διαπιστώσει κανείς ότι τα πράγματα πήγαιναν όλο και περισσότερο στη σωστή κατεύθυνση – πόσο μάλλον με την αναβάθμιση του δαπέδου, η οποία λειτούργησε πολύ καλά για τον Lewis Hamilton. Γι’ αυτό, μού είναι τελείως ανεξήγητο γιατί ο George Russell αντιμετώπισε τόσο πολλά προβλήματα. Αλλά στη Mercedes έχουν πλέον αρκετή γνώση, ώστε να έχουν ένα μονοθέσιο το 2024 που να μπορεί να κοντράρει στα ίσα την Red Bull από τον πρώτο αγώνα και ανυπομονώ γι’ αυτό. Από την άλλη, είναι ξεκάθαρο ότι η Red Bull και οι υπόλοιπες ομάδες, συνεχώς εξελίσσονται. Οπότε είναι πάντα δύσκολο, όταν μένεις πίσω».

Ακούστε/δείτε την εκπομπή Slipstream #127 για τη Formula 1 με την ανάλυση του GP ΗΠΑ. 

Από την άλλη, είδαμε στο Οστιν έναν Lewis Hamilton που είχαμε καιρό να δούμε. Μπορεί οι αγωνοδίκες να βρήκαν τη σανίδα ρητίνης (στο κάτω μέρος του μονοθεσίου) να έχει πάχος μικρότερο των 9 χιλιοστών (9mm), με αποτέλεσμα να τον αποκλείσουν απ’ τον αγώνα της Κυριακής, ωστόσο ο αγωνιστικός ρυθμός του Βρετανού και τις δύο μέρες ήταν αρκετά ενθαρρυντικός. Συγκεκριμένα, δήλωσε:

«Ήταν πολύ θετικό ότι μπορούσα να νιώσω τις νέες αναβαθμίσεις. Μπορεί, για παράδειγμα, να ήταν μόνο ένα δέκατο στον γύρο η βελτίωση, αλλά τουλάχιστον μου έδωσε ένα δέκατο έξτρα αυτοπεποίθησης, οπότε αυτό με βοήθησε».

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles