spot_img

H Haas θέλει να αλλάξουν τα αποτελέσματα του GP ΗΠΑ

«Βόμβα» στον κόσμο της Formula 1 πυροδοτεί η Haas καθώς κατέθεσε ένσταση για τα αποτελέσματα του GP ΗΠΑ.

Το Grand Prix ΗΠΑ πραγματοποιήθηκε στις 22 Οκτωβρίου κι έκτοτε έχουν διεξαχθεί άλλοι δύο αγώνες. Ωστόσο η Haas δεν έχει αφήσει πίσω της τον εντός έδρας αγώνα της, καθώς επιδιώκει αλλαγή της κατάταξης. Η αμερικανική ομάδα κατέθεσε ένσταση στην FIA και άσκησε το δικαίωμα αναθεώρησης των αποτελεσμάτων. Ο λόγος είναι οι πιθανές παραβιάσεις των ορίων πίστας από πολλούς οδηγούς κατά τη διάρκεια των 56 γύρων.

Ο λόγος που το πράττει τώρα αυτό είναι καθαρά για βαθμολογικό κέρδος. Στα αποτελέσματα, ο Nico Hulkenberg τερμάτισε 13ος, όμως ο αποκλεισμός των Lewis Hamilton και Charles Leclerc για παρατυπίες στους τεχνικούς κανονισμούς προβίβασε τον Γερμανό στην 11η θέση.

Λίγες ημέρες μετά το τέλος του Grand Prix ΗΠΑ, το ζήτημα των ορίων πίστας έγινε «καυτό» θέμα στο paddock. Όπως προκύπτει, ο Sergio Perez της Red Bull Racing έβγαινε εκτός πίστας συστηματικά στη στροφή 6, ωστόσο δεν καταγράφηκε κάποια παράβαση από την FIA. Ωστόσο αυτό δεν το έκανε μόνο ο Μεξικανός αλλά και αρκετοί άλλοι οδηγοί.

Μην χάσετε απόψε, Τρίτη 7/11 στις 21:00, την εκπομπή Slipstream για τη Formula 1 με την ανάλυση του GP Μεξικού. Βρείτε το link με ένα κλικ εδώ. 

Σύμφωνα με τους κανονισμούς της Formula 1, μια ομάδα έχει 14 ημέρες από την ολοκλήρωση ενός αγώνα ώστε να υποβάλλει το δικαίωμα αναθεώρησης αποτελέσματος. Η Haas προέβη σε μία τέτοια κίνηση και η FIA ενέκρινε το αίτημά της.

Στις 8 Νοεμβρίου και ώρα 16:00 ώρα Ελλάδος, εκπρόσωποι της Haas θα κληθούν να παρουσιάσουν στοιχεία στους αγωνοδίκες του GP ΗΠΑ. Εφόσον κρίνουν πως είναι επαρκή, τότε θα γίνει έρευνα για πιθανές παραβιάσεις κανονισμών και ανάλογα με το πόρισμα θα δούμε εάν θα υπάρξουν οι οποιεσδήποτε ποινές.

Στην ακρόαση θα πρέπει να παραβρεθούν οι εξής ομάδες: Red Bull Racing, Aston Martin και Williams. Όλες είχαν τουλάχιστον έναν οδηγό εντός της βαθμολογούμενης 10άδας. Ο Perez ήταν 4ος, ο Lance Stroll 7ος και ο Alex Albon 10ος.

Φυσικά μια τέτοια κίνηση έχει γίνει ώστε η Haas να εξασφαλίσει ποινές για τους αντιπάλους της και βαθμούς για εκείνη. Έπειτα από την αγωνιστική πρόοδο της Scuderia AlphaTauri στους τελευταίους αγώνες, η αμερικανική ομάδα έχει πέσει στην τελευταία θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #128 για τη Formula 1 με την ανάλυση του GP Μεξικού με ένα κλικ εδώ. 

 

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles