spot_img

H Honda δεν «κλείνει την πόρτα» επιστροφής στην F1

Η Honda πρόκειται μέσα στους επόμενους 18 μήνες να αποφασίσει αν επιθυμεί την επιστροφή της στη Formula 1 στο προσεχές μέλλον.

Η επίσημη αποχώρηση της Honda από τη Formula 1 συνέβη στη λήξη του Πρωταθλήματος του 2021 και την κατάκτηση του Τίτλου στους οδηγούς από το Max Verstappen, ο οποίος και ήταν ο πρώτος για τους Ιάπωνες από το 1991. Οι μονάδες ισχύος της Honda εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται από τη Red Bull Racing τη φετινή σεζόν, με την αυστριακή ομάδα να αναλαμβάνει τη χρήση τους μέχρι το 2025 μέσω του τμήματος Red Bull Powertrains.

Όλα τα δεδομένα για τους κατασκευαστές κινητήρων αλλάζουν από το 2026, όταν στη Formula 1 θα εφαρμοστούν νέοι τεχνικοί κανονισμοί που αφορούν αλλαγές στις μονάδες ισχύος. Ήδη αυτές οι αλλαγές έχουν προσελκύσει το ενδιαφέρον του ομίλου Volkswagen, ενώ φαίνεται πως και η Honda εξετάζει την περίπτωση επιστροφής στο σπορ. Στο τριήμερο του GP Αυστρίας, παρόντες στην πίστα ήταν αρκετά διοικητικά μέλη της ιαπωνικής εταιρίας. Ένας εξ’ αυτών, ο Πρόεδρος του HRC, Koji Watanabe, αποκάλυψε πως η Honda δεν αποκλείει την επιστροφή στη Formula 1 τα επόμενα χρόνια.

«Η Formula 1 είναι η κορυφαία κατηγορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού, συνεπώς πάντα παρακολουθούμε τις εξελίξεις στον κόσμο της. Φυσικά, εμείς ολοκληρώσαμε τις δραστηριότητές μας, επομένως δεν έχει συζητηθεί τίποτα στο εσωτερικό της Honda για τη σεζόν του 2026, δεν υπάρχει κάποιο σχέδιο. Ωστόσο, οι «πόρτες» δεν έχουν κλείσει. Αυτό που κατανοώ είναι πως η Formula 1 συζητά για να αποφασίσει τους κανονισμούς για το 2026 και σίγουρα η κατεύθυνση είναι τα ουδέτερα σε άνθρακα καύσιμα, κάτι που είναι και στα δικά μας σχέδια».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Αυστρίας.

Ο Watanabe αναφέρθηκε στις προϋποθέσεις που απαιτούνται για να επιστρέψει η Honda στη Formula 1.

«Νομίζω πως υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που χρειάζεται να εξεταστούν. Από τη στιγμή, όμως, που αποφασίσαμε να ολοκληρώσουμε τις δραστηριότητές μας στη Formula 1 λόγω της μαζικής παραγωγής αυτοκινήτων και τα ουδέτερα σε άνθρακα καύσιμα, χρειάζεται να επικεντρωθούμε σε αυτόν τον τομέα. Μόλις συνειδητοποιήσουμε πως μπορούμε να τα καταφέρουμε εκεί, τότε θα σκεφτούμε τη Formula 1».

Σχετικά με το χρονικό πλαίσιο που θα χρειαστεί η Honda να αποφασίσει για επιστροφή στη Formula 1, ο Watanabe ήταν αρκετά συγκεκριμένος.

«Δε γνωρίζω το ακριβές χρονοδιάγραμμα, όμως εάν θέλουμε να επιστρέψουμε στη Formula 1 το 2026, πιθανότατα πρέπει να αποφασίσουμε στον επόμενο ένα με ενάμιση χρόνο».

Οι νέοι τεχνικοί κανονισμοί της Formula 1 για τις μονάδες ισχύος έχουν σκοπό να προσελκύσουν νέους κατασκευαστές κινητήρων, με τη Honda να εναλλάσσεται συχνά εντός και εκτός αθλήματος τα τελευταία χρόνια.

Δείτε το GP Μ. Βρετανίας για το ελληνικό πρωτάθλημα Formula G.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles