spot_img

MotoGP: Συμφώνησε η Suzuki με την Dorna για να αποχωρήσει το 2022

Η Suzuki επήλθε σε συμφωνία με τη Dorna για να της επιτραπεί η αποχώρηση από το MotoGP στο τέλος της φετινής σεζόν.

Τον περασμένο Μάιο, η Suzuki σόκαρε τον κόσμο του MotoGP όταν και ανακοίνωσε την πρόθεσή της να αποχωρήσει από το άθλημα στο φινάλε του Πρωταθλήματος του 2022, μόλις 7 χρόνια από την επιστροφή της. Τα πλάνα της ιαπωνικής εταιρίας βρήκαν ένα αρχικό εμπόδιο, με τη διοργανώτρια αρχή του MotoGP, τη Dorna, να υπενθυμίζει το συμβόλαιο της Suzuki με το κορυφαίο πρωτάθλημα μοτοσυκλέτας, το οποίο και ισχύει μέχρι το 2026. Έκτοτε, οι δύο πλευρές ξεκίνησαν συζητήσεις για να λυθεί πρόωρα η συμφωνία που βρίσκεται σε ισχύ.

Μετά από περίπου δύο μήνες συζητήσεων, η αποχώρηση της Suzuki από το MotoGP (και όχι μόνο) είναι οριστική. Ο Πρόεδρος της Suzuki, Toshihiro Suzuki ανέφερε τα παρακάτω, μεταξύ άλλων:

«Η Suzuki αποφάσισε να τερματίσει τη συμμετοχή της στο MotoGP και το EWC (Endurance World Championship). Οι αγώνες μοτοσυκλέτας πάντα αποτελούσαν πρόκληση για τεχνολογικές καινοτομίες, συμπεριλαμβανομένης της βιωσιμότητας. Θα ήθελα να εκφράσω τη βαθύτατη ευγνωμοσύνη μου σε όλους τους θεατές μας, τους αναβάτες και όλους τους μετόχους που μας υποστήριξαν με ενθουσιασμό από το στάδιο της εξέλιξής από τότε που επιστρέψαμε στο MotoGP. Θα συνεχίσω να κάνω το καλύτερο που μπορώ για να υποστηρίξω τους Alex Rins, Joan Mir, την Team Suzuki Ecstar και τη Yoshimura SERT Motul για να παραμείνουν ανταγωνιστικοί μέχρι το τέλος της σεζόν. Σας ευχαριστώ για την υποστήριξή σας».

Η απόφαση της Suzuki να αποχωρήσει από το MotoGP αφήνει τους Joan Mir και Alex Rins χωρίς θέση στο grid για το 2023. Ο πρώτος αναμένεται να πάρει μεταγραφή στην εργοστασιακή Honda και να αποτελέσει τον teammate του Marc Marquez. Αναφορικά με τον Alex Rins, το όνομά του έχει ακουστεί για την LCR Honda.

 

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles