spot_img

H Mercedes εξετάζει πλήρη αλλαγή του μονοθεσίου της για το 2023

Η Mercedes δεν αποκλείει το μονοθέσιο του 2023 να διαφέρει σημαντικά από αυτό του 2022 σε μία προσπάθεια να επιστρέψει στην κορυφή της Formula 1.

Το GP Αζερμπαϊτζάν ήταν ένας ακόμα αγώνας στον οποίο η Mercedes έμεινε μακριά από την κορυφή. Μπορεί οι George Russell και Lewis Hamilton να τερμάτισαν στις θέσεις 3 και 4 αντίστοιχα, ωστόσο δεν πλησίασαν και πάλι σε ρυθμό τις Red Bull Racing και Ferrari (όσο έτρεχαν τα μονοθέσια της ιταλικής ομάδας). Στις τάξεις της γερμανικής ομάδας υπάρχει ακόμα η ελπίδα πως θα μπορέσουν να «ξεκλειδώσουν» τη μέγιστη απόδοση της W13 όσο προχωρά η φετινή σεζόν. Ενόψει του 2023, όμως, δεν υπάρχει συγκεκριμένη σχεδιαστική φιλοσοφία.

Ο επικεφαλής της Mercedes, Toto Wolff, ρωτήθηκε για την κατεύθυνση που θα ακολουθήσει η ομάδα στο μονοθέσιο της επόμενης σεζόν, με τον Αυστριακό να αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα.

«Νομίζω πως εξετάζουμε όλες τις πιθανές λύσεις υπό την καθοδήγηση του Mike Elliot. Είναι πολύ δυνατός τεχνικός διευθυντής, δεν υπάρχει κάτι δεδομένο στο σχεδιασμό για του χρόνου. Κοιτάμε τα πάντα και σίγουρα θα φέρουμε το μονοθέσιο στο σωστό δρόμο. Εάν τα πράγματα δε βελτιωθούν στο κοντινό μέλλον, καθώς πρόκειται για καινοτόμο concept, τότε θα επιλύσουμε τα προβλήματά μας τους επόμενους μήνες».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Αζερμπαϊτζάν.

Η Mercedes ακόμα δεν είναι σίγουρη για τα βήματα που θέλει να ακολουθήσει, ώστε να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που παρουσιάζει η W13. Αυτός είναι, σύμφωνα με τον Wolff, ο λόγος για τον οποίο συνεχίζουν να πειραματίζονται με το μονοθέσιο του Hamilton.

«Νομίζω πως γνωρίζουμε τη «ρίζα» της αιτίας για την οποία υστερούμε σε απόδοση. Ωστόσο, δεν έχουμε ακόμα τις απαντήσεις και δε γνωρίζουμε ποια είναι η καλύτερη λύση. Με αυτό πειραματιζόμαστε αυτή τη στιγμή. Ακόμα πιστεύω πως υπάρχει μια βραχυπρόθεσμη λύση, η οποία θα μας κάνει πολύ πιο ανταγωνιστικούς, όμως ίσως δεν εξηγήσει τα πάντα. Θα ήθελα να είμαστε στο σωστό δρόμο για το δεύτερο μισό της χρονιάς, αλλά και για την επόμενη. Η εκμάθηση είναι πιο σημαντική από τη σύντομη βελτιστοποίηση για ένα αγωνιστικό τριήμερο».

Η Mercedes προσπαθεί ακόμα να βρει περισσότερη απόδοση για να πλησιάσει το ρυθμό των πρωτοπόρων στο φετινό Πρωτάθλημα. Ταυτόχρονα, δεν απειλείται από κάποια άλλη ομάδα στη βαθμολογία, καθώς απέχει 96 πόντους από την 4η McLaren, ενώ η ίδια βρίσκεται 38 πίσω από τη 2η Ferrari.

Δείτε το GP Άμπου Ντάμπι για το Ελληνικό Πρωτάθλημα Formula G.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles