spot_img

H Mercedes πιστεύει στις δυνατότητες της W13

Παρόλο που ο επικεφαλής της Mercedes, Toto Wolff, χαρακτήρισε τη W13 «αδύνατη να οδηγηθεί», εξακολουθεί να πιστέψει πως κάποια στιγμή θα αναδείξει ένα καλό επίπεδο απόδοσης.

Η Mercedes δίχως αμφιβολία δεν έχει ξεκινήσει με καθόλου θετικό τρόπο το Πρωτάθλημα του 2022 της Formula 1. Ειδικότερα, στο GP Εμίλια-Ρομάνια ο Lewis Hamilton τερμάτισε εκτός δεκάδας τόσο στις κατατακτήριες, όσο και στον αγώνα, κάτι που συνέβη για πρώτη φορά στην καριέρα του μετά το GP Γερμανίας του 2009. Ο George Russell μπόρεσε να πετύχει ένα πολύ καλό αποτέλεσμα τερματίζοντας στην 4η θέση, όμως η συνολική απόδοση της Mercedes δεν ήταν η καλύτερη. Ο επικεφαλής της γερμανικής ομάδας, Toto Wolff, μόλις ολοκληρώθηκε ο αγώνας, ζήτησε συγνώμη από τον Hamilton στην ενδοεπικοινωνία για το μονοθέσιο που του έδωσαν να οδηγήσει στην πίστα της Imola.

Μην χάσετε απόψε στις 21:00 τον αγώνα του Ελληνικού Πρωταθλήματος Formula G. Μπορείτε να βρείτε το link πατώντας εδώ.

Οι άνθρωποι της Mercedes αποδίδουν τη μειωμένη απόδοση στην παρουσία των αναπηδήσεων του μονοθεσίου τους (porpoising). Αυτό τους ωθεί στο να ανεβάσουν το ύψος του αμαξώματος, όμως χάνουν σε απόδοση.

Ο Toto Wolff μίλησε σε media, ανάμεσά τους και η ιστοσελίδα RacingNews365.com, και εξακολουθεί να πιστεύει πως θα καταφέρει η γερμανική ομάδα, εν τέλει, να επιλύσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και να πάρει τα μέγιστα από τη W13.

«Πιστεύουμε πάρα πολύ πως η προσπάθεια που καταβάλλουμε αυτή τη στιγμή θα μας βοηθήσει ώστε να χαμηλώσουμε το ύψος του αμαξώματος, εκεί όπου πιστεύουμε πως έχουμε όλα τα καλά αεροδυναμικά μας στοιχεία. Δεν έχουμε καταφέρει να ξεκλειδώσουμε αυτή την απόδοση εξαιτίας των αναπηδήσεων στο μονοθέσιο. Εάν καταφέρουμε, εν τέλει, να απαλλαγούμε από αυτές, θα σημαίνει πως μπορούμε να βρούμε αρκετό χρόνο στον ένα γύρο. Εάν όχι, θα πρέπει να έχουμε μία διαφορετική ιδέα».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Imola.

Ο Wolff πιστεύει πως δε χρειάζεται η Mercedes να πάρει βιαστικές αποφάσεις με τις αναβαθμίσεις της W13:.

«Εάν δεν το επιλύσουμε (το porpoising), τότε υπάρχει ένα πιο συμβατικό μονοπάτι εξέλιξης το οποίο δεν έχουμε ακόμα επιλέξει. Θέλω να δώσω στην ομάδα το χρόνο πριν πάρουμε μία τόσο σημαντική απόφαση. Δεν έχουμε αλλάξει το concept μας. Εάν υπάρχει περίπτωση να κάνουμε κάτι άλλο, τότε όντως αυτό μπορεί να είναι ενάντια στους περιορισμούς του κόστους που έχουμε».

Η Mercedes δεν έχει φέρει ακόμα σημαντικές αναβαθμίσεις στη W13, με τους ανθρώπους της ομάδας να προσπαθούν να κατανοήσουν το λόγο που έχουν πιο έντονες αναπηδήσεις συγκριτικά με άλλα μονοθέσια. Η γερμανική ομάδα σχεδιάζει να φέρει κάποιες τροποποιήσεις στο GP Μαϊάμι και ελπίζει πως θα μειώσει την πολύ μεγάλη διαφορά από τις μπροστινές θέσεις.

Δείτε το GP Silverstone για το Ελληνικό Πρωτάθλημα Formula G.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles