spot_img

O Norris βάζει τη McLaren πάνω από τη Mercedes

O οδηγός της McLaren F1, Lando Norris πιστεύει ό,τι η MCL36 είναι σε ταχύτητα καθαρά μπροστά από τη Mercedes-AMG W13 E Performance.

Κανένας δεν περίμενε μετά τον αγώνα του Μπαχρέιν πως η McLaren στον τέταρτο αγώνα της σεζόν θα μάχεται και θα ανεβαίνει στο βάθρο με έναν εκ των οδηγών της. Στο Grand Prix Εμίλια-Ρομάνια, ο Lando Norris εκμεταλλεύτηκε την έξοδο του Charles Leclerc της Scuderia Ferrari και πήρε την 3η θέση.

Στο δεύτερο μισό του αγώνα μάλιστα, κατάφερε όχι μόνο να κρατήσει πίσω του τον George Russell της Mercedes-AMG, αλλά αύξησε τη μεταξύ τους διαφορά, έχοντας άνετο πλεονέκτημα. Με το αποτέλεσμα αυτό, έχει ανατραπεί πλήρως η κατάσταση στη δυναμική των ομάδων και τα χαμόγελα στο εργοστάσιο του Woking πληθαίνουν συνεχώς.

Ο οδηγός της McLaren, Lando Norris, είναι πλέον πολύ χαρούμενος με την απόδοση του μονοθεσίου του και βάζει την ομάδα του σε δυναμική πίσω μόνο από τις Ferrari και Red Bull Racing.

«Το Μπαχρέιν ήταν κάτι μεμονωμένο. Όμως ήταν η πραγματική μας εικόνα. Το μεγαλύτερο μέρος του μονοθεσίου είναι ίδιο, απλά πλέον το έχουμε κατανοήσει περισσότερο. Δουλέψαμε πάνω στις αδυναμίες μας και έχουμε βελτιωθεί. Υπάρχουν πολλά θετικά, αλλά νομίζω πως πλέον είμαστε άνετα η τρίτη ταχύτερη ομάδα».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Imola.

Όμως ο Norris αναγνωρίζει πως η McLaren υστερεί σημαντικά ακόμα σε απόλυτο ρυθμό, με τον Βρετανό να το παραδέχεται ανοικτά,

«Είναι δύσκολο να κρίνουμε τον απόλυτο ρυθμό μας γιατί υπάρχουν μονοθέσια που είναι ένα με ενάμισι δευτερόλεπτο πιο γρήγορα στο γύρο. Στον Αγώνα Σπριντ ήξερα που ήταν οι Σάινθ και Πέρεζ, προσπάθησα να κάνω μια διαφορά, αλλά ότι κι αν έκανα, κατάφεραν να με περάσουν».

Επόμενος αγώνας της Formula 1 είναι το Grand Prix Μαϊάμι στις 6-8 Μαΐου.

Δείτε το GP Silverstone για το Ελληνικό Πρωτάθλημα Formula G.

Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles