spot_img

H Mercedes ξεκαθαρίζει το μέλλον της στη Formula 1

H Mercedes μέσω του CEO της, Ola Kallenius, ανοίγει τα χαρτιά της αναφορικά με τη μελλοντική εμπλοκή της στον κόσμο της Formula 1. 

Η επιστροφή της Mercedes στη Formula 1 ως εργοστασιακή ομάδα, από το 2010, έχει συνδυαστεί με αναρίθμητες επιτυχίες. Από τη μετάβαση του αθλήματος το 2014 στην υβριδική εποχή έχει σχεδόν το απόλυτο και στα δύο Πρωταθλήματα. Σε 8 χρόνια κατέκτησε ισάριθμους Τίτλους στους κατασκευαστές και 7 Πρωταθλήματα οδηγών. Τη φετινή σεζόν, ωστόσο, η Mercedes δεν έχει ανάλογες επιδόσεις, καθώς μετά από 5 αγώνες μετρά μόλις δύο παρουσίες στο podium, αμφότερες στην 3η θέση.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Mercedes-Benz, Ola Kallenius, μίλησε σε σεμινάριο των Financial Times και αναφέρθηκε στη στροφή της Formula 1 σε ένα μέλλον χωρίς άνθρακα:

«Έχουμε αποφασίσει (ως Mercedes-Benz) να ακολουθήσουμε το ταξίδι της απομάκρυνσης του άνθρακα από τα αυτοκίνητα. Είναι η μόνη απόφαση που μπορούμε να λάβουμε, το ίδιο συμβαίνει και με τη Formula 1. Η επόμενη αλλαγή των κανονισμών που θα συμβεί αναμένεται να δώσει πολύ περισσότερη σημασία στην ηλεκτρική πλευρά. Υπάρχει μία ξεκάθαρη δέσμευση από τη Formula 1 να σταματήσουν οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Μαϊάμι.

Έπειτα, ξεκαθάρισε πως εάν συνεχιστεί το πλάνο της Formula 1 για ένα μέλλον χωρίς διοξείδιο του άνθρακα, η Mercedes-Benz θα ήθελε να συνεχίσει να είναι μέρος αυτής:

«Ένα άθλημα όπως η Formula 1 χρειάζεται να είναι στο υψηλότερο επίπεδο, συνεπώς πρέπει να ακολουθήσει το μονοπάτι χωρίς την παρουσία του άνθρακα. Η τεχνολογία της μπαταρίας δεν έχει ακόμα θέση στο άθλημα. Όμως ένα μέλλον χωρίς διοξείδιο του άνθρακα, με μεγαλύτερη έμφαση στην ηλεκτρική ενέργεια, εξακολουθεί να κάνει το άθλημα προσιτό και θα μείνουμε για να αγωνιζόμαστε».

Photo: Mercedes-AMG

H εκπομπή Slipstream τώρα και στο Spotify. Πατήστε εδώ για το link.

Μεταξύ άλλων, ο Kallenius αναφέρθηκε και στην περσινή απώλεια του Πρωταθλήματος οδηγών στη Formula 1.

«Ήταν αρκετά έντονο από πλευράς συναισθημάτων. Η μετάβαση από την ελπίδα στην απόγνωση συμβαίνει σε δευτερόλεπτα ορισμένες φορές στα αθλήματα. Αυτή, όμως, είναι και η ουσία του αθλητισμού, δέχεσαι ένα μεγάλο χτύπημα και σηκώνεσαι και πάλι όρθιος. Ως διαγωνιζόμενος, πηγαίνεις πίσω στην πίστα και εξακολουθείς να μάχεσαι».

Η Mercedes σχεδιάζει να ξεκινήσει την κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων και να επικεντρωθεί εξ’ ολοκλήρου στην πώληση αυτών από το 2030. Εάν οι προσπάθειες της Formula 1 για απομάκρυνσή της από τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα συνεχίζουν να υφίστανται τα επόμενα χρόνια, η γερμανική εταιρία επιθυμεί την παραμονή της στο άθλημα.

Δείτε το GP Ιταλίας για το Ελληνικό Πρωτάθλημα Formula G. 

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles