spot_img

H Peugeot ανακοινώνει το πρόγραμμα Hypercar στο Le Mans

H Peugeot Sport θα πραγματοποιήσει την επίσημη παρουσίαση του προγράμματος Le Mans Hypercar και θα συμμετάσχει στο WEC από τις αρχές του 2022.

Η γαλλική φίρμα είχε ανακοινώσει εδώ και αρκετό καιρό πως θα επιστρέψει στα κορυφαία σαλόνια των αγώνων αντοχής. Οι νέοι κανονισμοί με την συνεργασία της ACO με την IMSA, θα δημιουργήσουν ένα βιβλίο κανονισμών όπου τα Le Mans Hypercar και τα LMDh θα μάχονται υπό την ίδια στέγη ως μία κατηγορία.

Επιπλέον, ο πρόεδρος της PSA, Carlos Tavares, θα είναι ο επίσημος που θα κυματίσει τη τρικολόρ σημαία για την εκκίνηση των 24H του Le Mans.

H εταιρία αναμένεται να ανακοινώσει τη συμμετοχή της με αγωνιστικό Le Mans Hypercar, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες του Automotonews.gr και διαψεύδοντας κείμενα ξένου Τύπου που ασχολείται αποκλειστικά με αγώνες Αντοχής.

Η TOTAL θα αποτελέσει βασικό συνεργάτη της Peugeot στο WEC, θέλοντας να προβάλλει την τεχνολογία μπαταρίας της όπου αποτελεί μέρος του προγράμματος εναλλακτικών καυσίμων. Επιπλέον, συνεργάζεται απευθείας με την ACO στην τεχνολογία υδρογόνου.

Το παραπάνω υποδεικνύει ότι το LM-Hypercar θα φορά και υβριδικό κινητήρα, με τις πληροφορίες να θέλουν το πρόγραμμα να πατάει πίστα σε αγωνιστικό τριήμερο στις αρχές του 2022. Αυτό σημαίνει ότι θα δούμε τη γαλλική εταιρία να αγωνίζεται στο Le Mans για πρώτη φορά από το 2011 και στο μεγαλύτερο μέρος της σεζόν του WEC.

Συνεργάτης της Peugeot αναμένεται επίσης να είναι η Ligier Automotive, όμως το μέγεθος της συνεργασίας δεν είναι γνωστό, όπως επίσης αν η συνολική παραγωγή του μονοκόκ θα είναι της Peugeot.

H είσοδος της Peugeot Sport στο WEC με Le Mans Hypercar έρχεται ως χαρμόσυνο νέο και θα πλαισιώσει τις Toyota Gazoo Racing και τη Scuderia Cameron Glickenhaus που έχουν ανακοινώσει ήδη την συμμετοχή τους στη κατηγορία από το 2021. Τέλος, αναμένουμε και συμμετοχή της ByKolles στη κατηγορία, δίχως να έχουμε περισσότερες πληροφορίες προς το παρόν.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles