spot_img

Η Red Bull έκανε λάθος που δεν «έκλεισε» τον Vettel

Ο σύμβουλος της Red Bull, Helmut Marko, παραδέχθηκε πως ήταν λανθασμένη απόφαση της ομάδας να απορρίψει τον Sebastian Vettel.

Ο Γερμανός στις αρχές του 2020 ενημερώθηκε από την Ferrari πως δεν είχε θέση στο line-up της για την επόμενη χρονιά. Μετά την αποτυχημένη προσπάθεια να προσλάβει τον Lewis Hamilton, είδε την περίπτωση του Carlos Sainz. Ο Ισπανός υπέγραψε στην Scuderia και θα κάνει φέτος το ντεμπούτο του στα κόκκινα.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 19 Ιανουαρίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Από την άλλη, ο Vettel προσέγγισε αρχικά την Red Bull, όμως βρήκε τη πόρτα κλειστή. Εν συνεχεία, υπέγραψε για την Aston Martin για το 2021, αντικαθιστώντας τον Sergio Perez. O Μεξικανός βρέθηκε κοντά στην έξοδο από την F1, όμως η Red Bull εν τέλει του έδωσε τη θέση δίπλα στον Max Verstappen.

Μην χάσετε σήμερα στις 18:00μμ την εκπομπή “Slipstream” με όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμος της F1.

Ο Marko τώρα μίλησε για τον Vettel και το γεγονός πως στις αρχές του 2020, δεν υπήρχε θέση στην Red Bull. Παραδέχεται πως ήταν μεγάλο λάθος που δεν τον προσέλαβαν πάλι, όμως η περίπτωση του Perez ήταν λογική.

Όταν η Ferrari τον ενημέρωσε πως δεν θα ανανέωναν τη συνεργασία τους, δεν είχαμε εμείς θέση για το 2021. Εκείνη τη περίοδο περιμέναμε τον Alexander Albon να βελτιωθεί. Περιμέναμε να είναι στην ομάδα και το 2021. Αυτό είχα πει στον Sebastian. Δυστυχώς όμως κάναμε μεγάλο λάθος. Όταν θέλαμε να κάνουμε κίνηση για τον Sebastian, εκείνος είχε ήδη δεσμευθεί για πολλά χρόνια με την Aston Martin. Οπότε, για εμάς ο Sergio Perez ήταν μια λογική επιλογή για θέση οδηγού.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και πάλι στον Vettel από μια προσωπική πλευρά. Αποκάλυψε τις συμβουλές που του είχε δώσει, μαζί με τις προβλέψεις του για τις θέσεις στο grid.

Ήταν σίγουρο πως ο Sebastian θα είχε μια πολύ δύσκολη χρονιά στην Ferrari. Δεν ήθελα να βιαστεί για οποιαδήποτε κίνηση, διότι η αγορά οδηγών και οι άδειες θέσεις σε ομάδες θα εμφανίζονταν για το 2022. Για παράδειγμα, πιστεύω πως θα υπάρχει κενή θέση στην Mercedes το 2022. Αλλά όχι μόνο εκεί. Ήθελα να είναι στην αγορά τη σωστή στιγμή, ώστε να αποδεχθεί τη καλύτερη δυνατή πρόταση. Πάνω απ’όλα, δεν ήθελα ένας 4-φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής στην F1 να πει αντίο. Δεν το ήθελα σαν φίλος ή σαν ένας άνθρωπος της Red Bull.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Πιστεύετε πως ήταν λάθος της Red Bull να μην «αρπάξει» από νωρίς τον Vettel; Πώς θα τα πάει ο Γερμανός στην Aston Martin το 2021;

Δείτε τον eSports αγώνα του automotonews.gr από την πίστα της Ισπανίας.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles