spot_img

WRC 2021: Παρουσίαση Toyota Gazoo Racing

Η έναρξη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Rally (WRC) για το 2021 πλησιάζει και ήρθε η ώρα να δούμε την δεύτερη ομάδα, την Toyota.

Ιανουάριος. Ο μήνας που για τους απανταχού motorheads σηματοδοτεί και επίσημα την έναρξη της νέας αγωνιστικής σεζόν. Ο μήνας όπου η αναμονή τελειώνει καθώς τα μεγάλα πρωταθλήματα ζεσταίνουν σιγά σιγά της μηχανές τους.

Διαβάστε επίσης: WRC 2021: Παρουσίαση Hyundai

Μπορεί στις πίστες να μην έχουμε μεγάλη δράση, στις ειδικές διαδρομές όμως η επάνοδος είναι δυναμική. Ο λόγος φυσικά για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ, το οποίο σε μια εβδομάδα ξεκινά. Πρώτος σταθμός φυσικά το θρυλικό Rallye Monte Carlo και οι πρωταγωνιστές του είναι έτοιμοι να χαρίσουν άλλη μια συναρπαστική σεζόν. Λόγω της πανδημίας του Covid-19, ο φετινός αγώνας θα διεξαχθεί δίχως θεατές. Πριν το πρώτο checkpoint, ας δούμε τις ομάδες και τις συνθέσεις του φετινού WRC.

TOYOTA GAZOO RACING WRT

Η ιαπωνική ομάδα φτάνει αισίως στην πέμπτη της σεζόν μετά την επιστροφή της στην κορυφαία κατηγορία το 2017. Με νέο επικεφαλή τον πρώην οδηγό της Jari Matti Latvala που αντικαθιστά τον Tommi Makkinen ως team manager, ο στόχος είναι ένας: το πρωτάθλημα. Στα πηδάλια του Yaris WRC θα βρίσκονται εκ νέου ο 7 φορές πρωταθλητής Sebastien Ogier, ο ταλαντούχος Elfyn Evans (2ος το 2020) και ο εκρηκτικός Kalle Rovanpera, στη δεύτερη του σεζόν με την ομάδα.

Διαβάστε επίσης: WRC 2021: Παρουσίαση M-Sport Ford

Μετά το Πρωτάθλημα Κατασκευαστών το 2018 και τους δύο τίτλους οδηγών το 2019 (Ott Tanak) και 2020 (Sebastien Ogier), οι Ιάπωνες θέλουν φέτος να κάνουν το double. Αίχμη του δόρατος αποτελεί ο πολύπειρος Γάλλος πολυπρωταθλητής, ο οποίος στην τελευταία του πιθανά σεζόν, θα ήθελε ακόμα έναν τίτλο. Από την άλλη ο Elfyn Evans που πέρυσι έφτασε μια ανάσα από την κατάκτηση του στέμματος, θα είναι πιο αποφασισμένος από ποτέ. Το σίγουρο είναι πως η Toyota έχει όλα τα φόντα να πρωταγωνιστήσει στο WRC και το 2021.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Καθώς λοιπόν τίποτα δεν είναι δεδομένο, οι Έλληνες φίλοι έχουν έναν λόγο να χαμογελούν, αφού στη λίστα των αναπληρωματικών αγώνων βρίσκεται το Ακρόπολις. Με δεδομένη μάλιστα τη συμφωνία για επιστροφή του αγώνα από το 2022, δεν είναι καθόλου απίθανη η επιστροφή από φέτος, ως αντικαταστάτης.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα των αγώνων για το 2021.

Θωμάς Μανώλης

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream”, με όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον κόσμο της F1.

 

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles