spot_img

H Red Bull γλίτωσε από εγκατάλειψη τον Verstappen στην Ουγγαρία

Ο επικεφαλής της Red Bull Racing, Christian Horner, αποκάλυψε το πόσο σοβαρά ήταν τα τεχνικά ζητήματα που αντιμετώπισε ο Max Verstappen στο τριήμερο του GP Ουγγαρίας.

Ο Max Verstappen είχε περιθώριο για μία ακόμα αλλαγή μονάδας ισχύος τη σεζόν χωρίς να δεχθεί κάποια ποινή σε θέσεις στη σειρά εκκίνησης. Η Red Bull Racing σκόπευε να την πραγματοποιήσει μετά την καλοκαιρινή διακοπή, ωστόσο έσπευσε να το κάνει νωρίτερα, για την ακρίβεια μετά τις κατατακτήριες του GP Ουγγαρίας. Ο λόγος ήταν η απώλεια ισχύος που είχε ο Ολλανδός στο Q3 στις κατατακτήριες του Σαββάτου.

Η ολοκλήρωση του τριημέρου εξελίχθηκε ανέλπιστα καλά για το Verstappen, ο οποίος από τη 10η θέση στη σειρά εκκίνησης έφτασε να κερδίσει τον αγώνα στο Hungaroring και χρίζεται, ανεπίσημα, ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί για το Πρωτάθλημα οδηγών. Μετά τη λήξη του GP Ουγγαρίας, ο επικεφαλής της Red Bull Racing, Christian Horner, αναφέρθηκε στη σοβαρότητα των προβλημάτων που αντιμετώπισε ο Max Verstappen με τον κινητήρα του, μεταξύ άλλων.

«Αλλάξαμε τη μονάδα ισχύος, καθώς ένα εξάρτημα αυτής έσπασε το Σάββατο στο μονοθέσιο του Max (Verstappen). Εκ των υστέρων, είμαστε πολύ χαρούμενοι που το εξάρτημα έσπασε το Σάββατο, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα συνέβαινε 12 χιλιόμετρα αργότερα όταν θα έπαιρνε τη θέση του στο grid. Αντικαταστήσαμε ολόκληρη τη μονάδα ισχύος, αντί να προσπαθήσουμε να την επισκευάσουμε, κάναμε το ίδιο και στο μονοθέσιο του Checo (Sergio Perez) ως προληπτικό μέτρο».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Γαλλίας.

Ο Christian Horner επιβεβαίωσε, επίσης, τα προβλήματα που είχε ο Max Verstappen με το συμπλέκτη στη διάρκεια του GP Ουγγαρίας.

«Είχαμε ένα πρόβλημα με το συμπλέκτη στο μονοθέσιο του Max, το οποίο ήταν σε θέση να διαχειριστεί. Οι θερμοκρασίες αυξάνονταν σε ανησυχητικό βαθμό, για αυτό το λόγο αφήσαμε μία διαφορά από τον Carlos (Sainz) μετά το πρώτο pitstop. Όταν, όμως, ελέγχθηκε το πρόβλημα με το συμπλέκτη, είχε τρομερή ταχύτητα».

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Ο Max Verstappen αυτή τη στιγμή έχει προβάδισμα 80 πόντων από τον Charles Leclerc στη βαθμολογία του Πρωταθλήματος οδηγών. Ο Ολλανδός μπορεί να τερματίσει στη 2η θέση σε όλους τους αγώνες που απομένουν, να μη βαθμολογηθεί στον αγώνα Sprint που απομένει (GP Βραζιλίας) και να πάρει μόνο έναν ταχύτερο γύρο για να χρηστεί και μαθηματικά Πρωταθλητής για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Μην χάσετε απόψε στις 21:00 την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP ΟΥγγαρίας. Βρείτε το Link εδώ.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles