spot_img

H Red Bull παραβίασε το budget cap το 2021

Η FIA, μετά από σχετική έρευνα ανακοίνωσε πως η Red Bull Racing παραβίασε τους οικονομικούς κανονισμούς της Formula 1 για το budget cap το 2021.

Τις τελευταίες δέκα περίπου ημέρες, στο πλαίσιο της διεξαγωγής του GP Σιγκαπούρης, η φήμη πως υπήρξαν ομάδες που παραβίασαν τους κανονισμούς που αφορούν την τήρηση του budget cap το 2021 ήρθε να ταρακουνήσει τα paddock της Formula 1. Η FIA αρχικά είχε θέσει ως ημερομηνία έκδοσης των αποτελεσμάτων της έρευνάς της την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου, όμως το ανέβαλε για 5 ημέρες αργότερα, λίγες ώρες μετά την κατάκτηση του Πρωταθλήματος οδηγών 2022 από το Max Verstappen.

Στην επίσημη ανακοίνωσή της η FIA αναφέρει, αρχικά για τη Williams, πως υπήρξε παραβίαση σχετικά με την εκπρόθεσμη κατάθεση των σχετικών εγγράφων, κάτι για το οποίο δέχθηκε πρόστιμο λίγους μήνες νωρίτερα. Στο σημαντικότερο μέρος της ανακοίνωσης, η Aston Martin κρίθηκε ένοχη για παρόμοιο ζήτημα, ενώ η Red Bull Racing, επιπρόσθετα, κατηγορείται και για μικρού μεγέθους παραβίαση του ορίου κόστους.

Ο επικεφαλής της Red Bull Racing, Christian Horner, ισχυριζόταν στη διάρκεια του τριημέρου του GP Σιγκαπούρης πως η ομάδα του βρισκόταν εντός του ορίου του budget cap το 2021. Η ανακοίνωση της FIA διαψεύδει τους ισχυρισμούς του, ωστόσο ακόμα δεν ανέφερε κάποια ποινή για όσες ομάδες κρίθηκαν ένοχες. Μεταξύ άλλων, στο πόρισμα αναγράφεται ρητά το εξής.

«Η Διεύθυνση Ορίου Κόστους της FIA αυτή τη στιγμή ορίζει τις κατάλληλες ενέργειες που θα πραγματοποιηθούν, σύμφωνα με τους Οικονομικούς Κανονισμούς, σχετικά με τις Aston Martin και Red Bull. Περαιτέρω πληροφορίες θα δημοσιοποιηθούν σε συμφωνία με τους Κανονισμούς».

Μετά το πόρισμα της FIA, η Red Bull Racing δημοσίευσε δική της ανακοίνωση πάνω στα αποτελέσματα για το budget cap.

«Υποδεχόμαστε τα ευρήματα της FIA περί μικρού μεγέθους παραπάνω έξοδα και παραβιάσεις σχετικά με τους οικονομικούς κανονισμούς με έκπληξη και απογοήτευση. Η υποβολή μας για το 2021 ήταν κάτω από το όριο κόστους, συνεπώς χρειάζεται να ελέγξουμε προσεκτικά τα ευρήματα της FIA, καθώς εξακολουθούμε να πιστεύουμε πως ήμασταν κάτω από το όριο κόστους του 2021. Παρά τις εικασίες και τις τοποθετήσεις άλλων, υπάρχει μία προβλεπόμενη διαδικασία σύμφωνα με τους κανονισμούς, την οποία και θα ακολουθήσουμε με σεβασμό, καθώς αξιολογούμε όλες τις διαθέσιμες επιλογές μας».

Υπενθυμίζεται πως η παραβίαση μικρού μεγέθους σχετικά με το όριο κόστους έχει μία σειρά από πιθανές ποινές, οι οποίες προφανώς και ποικίλλουν ανάλογα με το μέγεθος της παραβίασης. Αυτές μπορεί να είναι μία δημόσια επίπληξη, αφαίρεση βαθμών από Πρωταθλήματα κατασκευαστών ή οδηγών, αποκλεισμό από μελλοντικά γεγονότα, χρηματικό πρόστιμο ή περιορισμούς σε δοκιμές στην αεροδυναμική σήραγγα.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του Grand Prix Σιγκαπούρης.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles