spot_img

Η Red Bull θέλει δικούς της κινητήρες το 2025

Ο επικεφαλής της Red Bull, Christian Horner, δήλωσε πως η Red Bull θέλει να αναπτύξει τους δικούς της κινητήρες για την επόμενη γενιά το 2025.

Όπως είναι γνωστό, φέτος είναι η τελευταία χρονιά όπου το Ιαπωνικό εργοστάσιο της Honda θα προμηθεύει κινητήρες στην Formula 1. Με το πάγωμα εξέλιξης των κινητήριων μονάδων και το 2022, η ομάδα θα έχει την δυνατότητα να αναπτύξει περεταίρω τον κινητήρα της για μια επιπλέον χρονιά.

Διαβάστε επίσης: Τεχνική ανάλυση McLaren MCL35M

Στην αβεβαιότητα για το μέλλον έρχεται η ίδια η ομάδα να δώσει απαντήσεις. Σύμφωνα με τον Horner, το μακροπρόθεσμο πλάνο της Red Bull είναι αναπτύξει του δικούς της κινητήρες στα πλαίσια κανονισμών του 2025.

Θα πρέπει αρχικά να επενδύσουμε στις εγκαταστάσεις μας και τον εξοπλισμό που διαθέτουμε. Έχουμε την αυτοδυναμία να παραμείνουμε στην F1 χωρίς να πρέπει να συνεργαστούμε με άλλη ομάδα. Το θετικό είναι πως θα διατηρήσουμε ένα μεγάλο κομμάτι του HRD [Honda Racing Development] στην Μεγάλη Βρετανία και αυτό θα αποτελέσει μια πολύ καλή αρχή. Υπάρχουν ακόμα κάποιες αλλαγές στις οποίες δουλεύουμε, αλλά η συμφωνία που έχουμε με την Honda θα μας δώσει τον απαραίτητο χρόνο που χρειάζεται για να χτίσουμε το κατάλληλο δυναμικό.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” #39 με τις τελευταίες εξελίξεις της F1.

Η μετάβαση αυτή σε εργοστασιακή ομάδα είναι κάτι πολύ πρωτόγνωρο, καθώς η Red Bull από την είσοδο της στην Formula 1 το 2005 έχει βασιστεί σε άλλους πάροχους.

Στρατηγικά είναι μια μεγάλη δέσμευση για εμάς και δείχνει την αφοσίωση μας στην F1. Η μεταφορά των κινητήριων μονάδων και των σασί στις εγκαταστάσεις μας εδώ στο Milton Keynes θα είναι μεγάλο εγχείρημα. Πιστεύω πλέον έχουμε πάρει την μοίρα στα χέρια μας. Μπαίνουμε πλέον στο ίδιο σκαλοπάτι των κατασκευαστικών ομάδων, όπως η Mercedes, Ferrari και Renault.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Ένα τολμηρό ρίσκο για το μέλλον της αποφασίζει να πάρει λοιπόν η ομάδα της Red Bull. Θα πρέπει να αποδείξει ότι διαθέτει τα σωστά μέσα και την απαραίτητη τεχνοτροπία για να παραμείνει στην κορυφή του ανταγωνισμού στην νέα γενιά υβριδικών κινητήρων.

Δείτε το GP Γαλλίας, τον Pre-Season αγώνα του Ελληνικού Πρωταθλήματος F1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles