spot_img

H Red Bull «βλέπει» τη Mercedes ως βασικό της αντίπαλο το 2023

Στη Red Bull Racing πιστεύουν πως η Mercedes-AMG θα είναι η βασική τους αντίπαλος στο πρωτάθλημα της F1 το 2023 και όχι η Scuderia Ferrari.

Η αυγή των νέων τεχνικών κανονισμών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1, έφερε και αλλαγή ισορροπιών ανάμεσα στις ομάδες που πρωταγωνιστούσαν. Η Scuderia Ferrari εξελίχθηκε σε διεκδικήτρια που μάλιστα ξεκίνησε τη σεζόν καλύτερα από κάθε άλλη ομάδα, η Red Bull Racing είχε προβλήματα αξιοπιστίας τα οποία ξεπέρασε και μετά «πάτησε γκάζι» ενώ η Mercedes έχασε τη μισή χρονιά ταλαιπωρούμενη με το porpoising.

Τι θα γίνει όμως την επόμενη σεζόν; Σύμφωνα με τον ειδικό σύμβουλο της Red Bull σε θέματα Formula 1, Helmut Marko, τον άνθρωπο που ουσιαστικά παίρνει τις αποφάσεις στο στρατόπεδο των «ταύρων», το αντίπαλο δέος το 2023 θα είναι η Mercedes.

«Η Ferrari είναι ισχυρή αλλά η Mercedes θα είναι ισχυρότερη σε συνολικό πακέτο. Η Mercedes πάλεψε και μας πλησίασε στην πορεία της χρονιάς. Δεν είναι ακόμα στο δικό μας επίπεδο αλλά θα έχουν περισσότερο χρόνο στην αεροδυναμική σήραγγα για να βελτιώσουν το μονοθέσιό τους».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #103 με την ανάλυση του GP Άμπου Ντάμπι. 

Χρόνος που επηρεάζεται όχι μόνο από τη διαφορά στην τελική κατάταξη του 2022 αλλά και από την ποινή που επέβαλλε η Παγκόσμια Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (FIA) στη Red Bull Racing για την παραβίαση του ορίου δαπανών του 2021.

Στο 2022 η Red Bull Racing κατάφερε να κατακτήσει 17 νίκες σε 22 Grand Prix, με τον Max Verstappen να κερδίζει τους 15 αγώνες. Ο αριθμός αυτός είναι νέο ρεκόρ για τη Formula 1 και θέλει το 2023 να κατακτήσει το τρίτο του πρωτάθλημα.

Αξιολογούμε από το 1 έως το 10 τους οδηγούς της F1 για το 2022. Δείτε το παρακάτω βίντεο.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles