spot_img

Η Mercedes στέλνει μήνυμα ενόψει 2023

Στη Mercedes-AMG επικρατεί αισιοδοξία πως το 2023 θα είναι σε θέση να παλέψουν για το πρωτάθλημα σε αντίθεση με το κακό 2022, τη χειρότερη σεζόν της στην υβριδική εποχή της F1.

Έπειτα από μία σεζόν που λίγο έλλειψε να αποδειχθεί καταστροφική, η Mercedes-AMG έχει στρέψει την προσοχή της στο 2023. Η γερμανική ομάδα έχει ως στόχους τόσο το πρωτάθλημα οδηγών όσο και εκείνον των κατασκευαστών, για να εκθρονίσει τον Max Verstappen και τη Red Bull Racing αντίστοιχα, που κυριάρχησαν ολοκληρωτικά το 2022.

Τα ασημί βέλη κατάφεραν να κατακτήσουν μόνο μία νίκη το 2022, με τον George Russell να θριαμβεύει στο Grand Prix Βραζιλίας, ενώ ο Lewis Hamilton τον πλαισίωσε στο 1-2 για την ομάδα του Μπράκλεϊ.

Με τη σεζόν να έχει ολοκληρωθεί, η Mercedes βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο εξέλιξης της W14, το μονοθέσιο με το οποίο οι Hamilton και Russell θέλουν να κερδίσουν το πρωτάθλημα. Ο επικεφαλής στρατηγικής της ομάδας, James Vowles, έστειλε προειδοποιητικό μήνυμα προς τον ανταγωνισμό ενόψει 2023.

«Αν δούμε την πρόοδό μας κατά τη διάρκεια της σεζόν, κάναμε τεράστια βήματα σε απόδοση, ειδικά στο ρυθμό αγώνα. Αυτό το καταφέραμε κατανοώντας τα προβλήματα που είχαμε και τα λύσαμε ως ομάδα. Το ερώτημα είναι αν η βελτίωση αυτή θα είναι αρκετή για να κερδίζουμε του χρόνου. Έχουμε αποκτήσει αυτοπεποίθηση γιατί πλέον έχουμε εργαλεία, στον τομέα της εξέλιξης, της αεροδυναμικής, ο οργανισμός μας έχει τον τρόπο να βρίσκει περισσότερη απόδοση σε σχέση με τους ανταγωνιστές μας κι αυτό μας επιτρέπει να τους πλησιάζουμε. Υπάρχει όμως μια μεγάλη διαφορά, κάτι που έδειξε το Άμπου Ντάμπι. Πρέπει να τους φτάσουμε εντός του χειμώνα και πιστεύω πως έχουμε ένα πολύ αξιόπιστο και καλό σύστημα ώστε να το καταφέρουμε. Η εξέλιξη που είδατε όλοι κατά τη διάρκεια της σεζόν, θα συνεχιστεί και το χειμώνα και πιστεύω πως θα είμαστε πολύ δυνατοί την επόμενη χρονιά».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #103 για τον κόσμο της Formula 1.  

Παρά το γεγονός πως τερμάτισε στην 3η θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών, η Mercedes πάλεψε με τη Scuderia Ferrari στη βαθμολογία μέχρι τον τελευταίο αγώνα. Επιπλέον συνέχισε για ενδέκατη συνεχόμενη χρονιά το σερί της τουλάχιστον μίας νίκης στη σεζόν.

To μεγάλο πλεονέκτημα που θα απολαμβάνει η Mercedes το 2023 είναι ο επιπλέον χρόνος στην αεροδυναμική σήραγγα και το CFD κατά 5% από τη Scuderia Ferrari και 17% από τη Red Bull Racing.

Βαθμολογούμε από το 1 έως το 10 τους οδηγούς της F1 για το 2022. Δείτε το βίντεο εδώ.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles