spot_img

H Renault θέλει πάγωμα στην εξέλιξη των κινητήρων

Η Renault θα καταθέσει αίτημα ώστε να από το 2019 να σταματήσει η εξέλιξη των υβριδικών V6 κινητήριων μονάδων.

Ο Γάλλος κατασκευαστής από το 2014 που μπήκαμε στην υβριδική εποχή της F1, δεν έχει τις επιτυχίες που είχε τα προηγούμενα χρόνια. Ωστόσο έχει ως κατασκευαστής κινητήριων μονάδων έχει πάρει και νίκες δια χειρός Red Bull.

Τώρα όμως, θέτει το θέμα το να σταματήσει από την επόμενη χρονιά η εξέλιξη, καθώς από το 2021 θα έχουμε νέους κανονισμούς όσον αναφορά τις κινητήριες μονάδες, που ενδέχεται να είναι αρκετά διαφορετικές σε σχέση με αυτές του σήμερα. Αυτό θα επιτρέψει στους τωρινούς τέσσερις κατασκευαστές, Mercedes, Ferrari, Renault & Honda ώστε να προετοιμαστούν κατάλληλα για τους νέους κανονισμούς. Επιπλέον, πιθανοί νέοι κατασκευαστές που θα εισέλθουν στο σπορ δεν θα έχουν κάποιο πλεονέκτημα, μιας και όλο τους το μπάτζετ θα επικεντρωθεί εκεί.

Ο επικεφαλής της Renault Sport, Cyril Abiteboul, θέλησε να ξεκαθαρίσει τη θέση του Γάλλου κατασκευαστή.

Ένα πράγμα το οποίο δεν θέλουμε, είναι να έχουμε ένα βάρος στους ώμους μας, εξελίσσοντας δύο κινητήρες ταυτόχρονα. Υπάρχουν βασικά δύο στη θέση μας ως Renault. Πρώτα, πριν δεσμευθούμε σε ένα σετ κανονισμών, πρέπει να καταλάβουμε τη γενική εικόνα τους. Και δεύτερον, δεν είναι επιτρεπτό το να εργαζόμαστε παράλληλα σε δύο κινητήρες την ίδια στιγμή, για τον απλό λόγο πως αν έχουμε νέο κατασκευαστή, κάτι το οποίο επιθυμούμε, θα έχει ένα φανταστικό πλεονέκτημα στο να επικεντρωθεί στο μέλλον και δεν θα ανησυχεί για το παρόν.

Από την άλλη, ο Helmut Marko της Red Bull, θέλει από την FiA να εξισορροπήσει την απόδοση μεταξύ των κινητήρων για τα τελευταία δύο χρόνια της ζωής τους.

Εάν έχουμε νέους κανονισμούς στους κινητήρες, οι οποίοι ελπίζουμε να ανακοινωθούν σύντομα, τότε πρέπει να παγώσουν οι κινητήρες όπως είναι τώρα. Και πρέπει να υπάρχει ένας κανονισμός όπου όλοι οι κινητήρες μεταξύ τους πρέπει να είναι στο 3%. Μετά δεν θα μπορεί κανένας να εξελίξει τους κινητήρες και αυτός είναι ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσουμε.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles