spot_img

H «σκληρή» κριτική του Verstappen στο GP Λας Βέγκας

Το αγωνιστικό τριήμερο ξεκίνησε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο στο Λας Βέγκας, με τον Max Verstappen να εντείνει τη δυσαρέσκεια του προς τη διοργανώτρια αρχή του αγώνα.

Φέτος, για πρώτη φορά έπειτα από αρκετές δεκαετίες, το Λας Βέγκας επιστρέφει στο καλεντάρι της Formula 1. Οι απόψεις, σχετικά με τη διοργάνωση και την δομή του εξωαγωνιστικού (και μη) τριημέρου, διίστανται ακόμη και ανάμεσα στους οδηγούς.

Ο Max Verstappen ήταν απ’ τους οδηγούς που εξέφρασε από νωρίς την άποψή του, λέγοντας πως η τελετή έναρξης έκανε τους οδηγούς να φαίνονται σαν “κλόουν” και πως το Grand Prix Λας Βέγκας είναι 99% θέαμα και 1% αγώνας. Και όλα αυτά ειπώθηκαν πριν απ’ το φιάσκο του FP1 με την ακαταλληλότητα της πίστας, αλλά και την δυσάρεστη έκπληξη που βρήκε όσους φιλάθλους εκδιώχθηκαν απ’ τις κερκίδες στο FP2, με την αιτιολογία ότι είχε λήξει η βάρδια της ασφάλειας και του υπολοίπου προσωπικού της πίστας. 

Ο Ολλανδός φέρεται να σχολίασε βαρετή την πίστα, λέγοντας πως το Μονακό είναι κάτι απ’ το οποίο θα πρέπει να εμπνέονται και οι υπόλοιπες πίστες. Πιο συγκεκριμένα, είπε:

«Το Λας Βέγκας είναι σαν το Ολλανδικό πρωτάθλημα, ενώ το Μονακό είναι σαν το Champions League. Δεν υπάρχει κάτι λάθος με το Ολλανδικό πρωτάθλημα παρεμπιπτόντως, αλλά όλοι θέλουν να νικούν το Champions League, σωστά;»

Τα σχόλια που έκανε ο Verstappen σχετικά με τη διοργάνωση, την Πέμπτη, επίπληξε με ήπιο τόνο ο Διευθύνων Σύμβουλος της Αρχής Συνέλευσης και Επισκεπτών του Λας Βέγκας, Steve Hill. Αναλυτικότερα, δήλωσε:

«O Max δείχνει λίγο ενοχλημένος, με τον αγώνα εδώ. Δεν ξέρω αν αυτό συμβαίνει επειδή είναι λίγο αγχωμένος ή κάτι άλλο».

Μάλιστα, μετά τις κατατακτήριες, τα λόγια του Steve Hill μεταφέρθηκαν στον Verstappen, με τον ίδιο να απαντάει:

«Τι πιστεύω γι’ αυτά τα σχόλια; Οι άνθρωποι εδώ ζουν στον δικό τους κόσμο, και αυτό δεν μας ωφελεί πουθενά».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream για τη Formula 1 με την ανάλυση του Grand Prix Βραζιλίας. Για περισσότερα πατήστε στο παρακάτω βίντεο. 


Σαν συνέχεια της Πέμπτης, στο χάος του πρωινού της Παρασκευής, οι θεατές έμειναν με μόνο εννέα λεπτά δράσης στην πίστα, συνολικά και για τα 2 ελεύθερες δοκιμές, με την διοργανώτρια αρχή να προσφέρει κουπόνια ύψους 200$ για χρήση στο επίσημο κατάστημα, χωρίς να ζητάει κάποια συγγνώμη ή να δίνει την επιλογή για επιστροφή χρημάτων σε όσους το επιθυμούν. Και αυτό ήταν κάτι που εξόργισε τον Max Verstappen, ο οποίος φέρεται να δήλωσε:

«Οπότε εξακολουθούν να βγάζουν λεφτά! Τέλεια. Αν ήμουν φίλαθλος θα τα έκανα όλα άνω κάτω. Αυτό δεν μπορεί να είναι σωστό. Ακούστε, αν κοιτάξετε αυτά τα καλύμματα φρεατίων και πώς είναι τοποθετημένα, απλά πρέπει να ξέρετε ότι θα πεταχτούν έξω όταν ένα μονοθέσιο της F1 περνά από πάνω του. Πραγματικά δεν χρειάζεται να έχεις υψηλό IQ για να το καταλάβεις αυτό».

Ο Verstappen δεν παρέλειψε να σχολιάσει τα όσα δήλωσε ο επικεφαλής της Mercedes, Toto Wolff, σε μια πρωτόγνωρη υπερασπιστική γραμμή που ακολούθησε ο Αυστριακός, για χάρη της διοργανώτριας αρχής σχετικά με το πρόβλημα των καλυμμάτων των φρεατίων. Ο Max δήλωσε:

«Λοιπόν, δεν πρέπει να συμβαίνει, αλλά φυσικά, έχει συμβεί μερικές φορές τα τελευταία χρόνια. Αν όμως το ξέρεις κάποια στιγμή, πρέπει να το προσέξεις και ειδικά σε μια νέα εκδήλωση. Ξέρεις, όλοι σε παρακολουθούν, οπότε απλά πρέπει να είσαι σε θέση να προβλέψεις τέτοιες καταστάσεις. Είναι το ίδιο, αν μας έλεγες: “Ξέρεις, κάνεις ό,τι μπορείς και μετά στρίβεις στον τοίχο. Λοιπόν, μπορεί να συμβεί”. Όχι, φυσικά δεν συμβαίνει [απλά]. Απλά είναι χάλια. Δεν πρέπει να συμβαίνει. Όμως, πρέπει να μάθεις από αυτό και πρέπει να είσαι σε θέση να δέχεσαι την κριτική».

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles