spot_img

H θεωρία του Norris για τις δυσκολίες του Ricciardo

Ο Lando Norris μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στην φετινή σεζόν, οι οποίες παράλληλα έχουν καθορίσει μια κακή σεζόν για τον teammate του Daniel Ricciardo. 

Το δίδυμο της McLaren είναι πολύ μακριά από την εμφάνιση που θα περιμέναμε από μια τόσο μεγάλη ομάδα του grid. Το αγωνιστικό της πακέτο δεν έχει συστηματική απόδοση και η MCL36 δυσκολεύεται να ανταγωνιστεί τις ομάδες του midfield. Ο νεαρός Βρετανός είναι μέλος της ομάδας από το 2019 και έχουν χτίσει στενή συνεργασία. Όπως όμως δήλωσε πρόσφατα η σεζόν του 2022 έχει αποτελέσει μια σκληρή δοκιμασία για όλους.  

«Δυσκολεύτηκα στο ξεκίνημα της σεζόν με τον τρόπο που οδηγό νομίζω περισσότερο από τον Daniel στις πρώτες δοκιμές και έπρεπε να προσαρμοστώ αρκετά. Κάποιες από τι εντυπώσεις μου δεν ήταν ίδιες με τις δικές μου. Και ο τρόπος που οδηγούμε έχει αρκετές διαφορές. Εγώ προτιμώ ένα μονοθέσιο που μπορώ να πιέσω πιο πολύ τα εμπρός ελαστικά και είναι ασταθές και εκείνος θέλει ένα πιο σταθερό μονοθέσιο με περισσότερη υποστροφή».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Αυστρίας.

Ο Αυστραλός teammate του πρόσφατα βρέθηκε στο επίκεντρο φημολογιών σχετικά με την αντικατάστασή του από την ομάδα πριν την ολοκλήρωση του συμβολαίου του. Παρ’ όλα αυτά, τόσο η ομάδα όσο και ο ίδιος έχουν επιβεβαιώσει πως η συνεργασία τους θα συνεχίσει κανονικά και το 2023.  

Ο Norris στην συνέχεια υπογράμμισε τις αδυναμίες του μονοθεσίου.    

«Νιώθω ότι μονοθέσιό μας είναι δύσκολο στην οδήγηση. Νομίζω ότι έχει κάποια πολύ συγκεκριμένα χαρακτηριστικά τα τελευταία χρόνια. Μέχρι και ο Carlos το είχε πει στο παρελθόν, ότι υπάρχουν κάποια μοναδικά και συγκεκριμένα στοιχεία  και ο τρόπος που πρέπει να το οδηγήσεις δεν συμβαδίζει απαραίτητα με τα όσα έχεις μάθει μεγαλώνοντας. Επομένως πρέπει να προσαρμοστείς. Ειδικά φέτος, υπάρχουν πολλές αλλαγές και το μονοθέσιο διαφέρει αρκετά με πέρυσι και έπρεπε να αλλάξω τον τρόπο που οδηγώ και να προσαρμοστώ. Το ότι είμαι στην ομάδα χρόνια δεν σημαίνει ότι ξέρω το μονοθέσιο απ’ έξω και ανακατωτά». 

Αυτό το Σαββατοκύριακο 22 με 24 Ιουλίου η Formula 1 ταξιδεύει στην Γαλλία για τον δωδέκατο αγώνα του Πρωταθλήματος. 

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Δείτε το GP Βελγίου για το ελληνικό πρωτάθλημα Formula G.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles