spot_img

Στην Alpine θέλουν να «φάνε» τη Mercedes

Ο οδηγός της Alpine, Esteban Ocon, ελπίζει πως η ομάδα του θα συνεχίζει να βελτιώνει το μονοθέσιο της μέχρι το σημείο θα μπορεί να δίνει περισσότερες μάχες με τη Mercedes εντός πίστας.

Μετά από 11 αγώνες στο φετινό Πρωτάθλημα της Formula 1, η Alpine ισοβαθμεί με τη McLaren στην 4η θέση στο Πρωτάθλημα κατασκευαστών. Ωστόσο, η 3η θέση που κατέλαβε ο Lando Norris για λογαριασμό της δεύτερης στο GP Εμίλια-Ρομάνια, την κάνει να βρίσκεται μπροστά από την Alpine στην κατάταξη. Η γαλλική ομάδα θα προσπαθήσει να αυξήσει την απόδοσή της, αρχής γενομένης από τον εντός έδρας αγώνα στην πίστα του Paul Ricard (GP Γαλλίας).

Ο Esteban Ocon προέρχεται από την 5η θέση στο GP Αυστρίας, κάτι που αποτελεί το καλύτερο φετινό του αποτέλεσμα. Ο Γάλλος οδηγός ρωτήθηκε από το channel 4 (βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο) για την πιθανότητα να πλησιάσει στη συνέχεια της σεζόν η Alpine τις κορυφαίες ομάδες και απάντησε καταφατικά.

«Ναι, μπορούμε. Όσο και να έχουμε βελτιώσει μέχρι τώρα το μονοθέσιο μας, αυτό δεν είναι αρκετό ακόμα για να δίνουμε μάχες με τις Mercedes. Σίγουρα, ο στόχος μας είναι να μαχόμαστε για υψηλότερες θέσεις, ακόμα είναι νωρίς και ελπίζω πως σε κάποιο σημείο θα μπορούμε να τους ανταγωνιζόμαστε. Υπάρχουν σχέδια για να φέρουμε περισσότερες αναβαθμίσεις και έχουμε δει μετά από το Silverstone (GP Μ. Βρετανίας) πως με τα νέα μας εξαρτήματα κάναμε ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός. Ακόμα δεν έχουμε φτάσει εκεί που θέλουμε και θα συνεχίσουμε την προσπάθεια».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Αυστρίας.

Μέχρι στιγμής, ο Esteban Ocon ξεπερνά στη βαθμολογία τον teammate του, Fernando Alonso, κάτι που τονώνει την αυτοπεποίθησή του.

«Είμαι μπροστά από αυτόν στο πρωτάθλημα αυτή τη στιγμή και ακόμα πιέζουμε ο ένας τον άλλον στο εσωτερικό της ομάδας. Αυτή τη στιγμή, τα πράγματα εξελίσσονται θετικά για εμένα, είμαι αρκετά ευχαριστημένος. Είμαστε πολύ κοντά, έχει (ο Alonso) εξαιρετική απόδοση σε κάθε αγώνα και πιέζει διαρκώς. Αυτό είναι κάτι, επίσης, που ανεβάζει την απόδοση της ομάδας, είμαστε χαρούμενοι με τη συνεργασία μας από την περσινή χρονιά».

Με το πρώτο μισό του φετινού πρωταθλήματος της Formula 1 να είναι ολοκληρωμένο, η Alpine ισοβαθμεί με τη McLaren στην 4η θέση στους 81 πόντους. Η Mercedes είναι πολύ μπροστά στην τρίτη θέση στους 237 πόντους, ωστόσο η γαλλική ομάδα θέλει να την πλησιάσει σε απόδοση στο δεύτερο μισό της σεζόν.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Δείτε το GP Βελγίου για το ελληνικό πρωτάθλημα Formula G.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles