spot_img

Hamilton: «Παλεύαμε για την πρώτη σειρά εκκίνησης»

Ο Lewis Hamilton πιστεύει πως η πρώτη σειρά εκκίνησης ήταν πιθανή για τον ίδιο εάν μπορούσε να ολοκληρώσει την τελευταία του προσπάθεια.

Η Mercedes έδειχνε ανταγωνιστική στον ένα γύρο στις ελεύθερες δοκιμές του GP Ολλανδίας και οι ελπίδες της γερμανικής ομάδας για ένα καλό πλασάρισμα στις κατατακτήριες ήταν αρκετές. Στην πρώτη προσπάθεια του Q3 οι Lewis Hamilton και George Russell βρίσκονταν στην 4η και 6η θέση αντίστοιχα και στον τελευταίο τους γύρο βελτίωναν τον προσωπικό τους χρόνο. Ωστόσο, ένα λάθος του Sergio Perez στη στροφή 13 έφερε την εμφάνιση της κίτρινης σημαίας και ανάγκασε τους δύο οδηγούς της Mercedes να μειώσουν ταχύτητα, χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα για βελτίωση του χρόνου τους.

Ο Lewis Hamilton, σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση των κατατακτηρίων, ισχυρίζεται πως μπορούσε να βρεθεί ψηλότερα από την 4η θέση.

«Νομίζω πως εάν δεν είχαμε την κίτρινη σημαία, είχαμε την ελπίδα πως θα δίναμε μάχη για την πρώτη σειρά εκκίνησης. Αυτό είναι πραγματικά θετικό. Νομίζω πως σε σύγκριση με τη διαφορά που έχουμε συνήθως, καταφέραμε να τη μειώσουμε στον ένα γύρο. Εάν αυτό μπορεί να είναι αντίστοιχο και στο ρυθμό αγώνα, θα είναι φανταστικό».

Σε αντίστοιχη ερώτηση, ο επτά φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής αμφιβάλλει αν θα μπορούσε να διεκδικήσει την pole position.

«Νομίζω πως αυτό θα ήταν κάτι υπερβολικά αισιόδοξο. Και πάλι ήταν πολύ γρήγοροι, ωστόσο νομίζω πως ήταν πιθανή η πρώτη σειρά εκκίνησης».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Βελγίου.

O Βρετανός έχει θετικό προαίσθημα για το GP Ολλανδίας.

«Είμαι σίγουρα αισιόδοξος για τον αγώνα, όμως είναι δύσκολο να προσπεράσουμε σε αυτήν την πίστα, συνεπώς θα δούμε τι θα συμβεί. Δε δούλεψα ιδιαίτερα το ρυθμό αγώνα, κάτι που έκανε ο George και ήταν αρκετά καλός. Το μονοθέσιο το αισθανόμουν αρκετά δυνατό σήμερα και νιώθω πως μπορούσα να κινηθώ ταχύτερα. Ελπίζω πως στον αγώνα θα είναι ανάλογη η αίσθηση, όπως είπα και νωρίτερα, όμως εγώ σίγουρα θα πιέσω όσο περισσότερο μπορώ για το podium».

Ο επικεφαλής της Mercedes, Toto Wolff, πιστεύει πάντως πως ο Lewis Hamilton θα μπορούσε να κατακτήσει την pole position, ρίχνοντας μια ματιά στα δεδομένα της τελευταίας προσπάθειας. Ο Lewis Hamilton εκκινεί το GP Ολλανδίας από την 4η θέση και θα επιχειρήσει να επιστρέψει στο podium, με το σερί των 5 συνεχόμενων εμφανίσεων να διακόπτεται στο GP Βελγίου, μετά την πρόωρη εγκατάλειψή του.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles