spot_img

Ο Sainz προϊδεάζει για παιχνίδια στρατηγικής στη Ferrari

Ο Carlos Sainz πιστεύει ότι με σωστές επιλογές μπορούν να ξεπεραστούν οι δυσκολίες προσπέρασης στην πίστα του Zandvoort.

Η πίστα του Zandvoort έδειχνε να ταιριάζει στα χαρακτηριστικά του μονοθεσίου της Scuderia Ferrari, με τους Carlos Sainz και Charles Leclerc να δείχνουν ικανοί για την pole position στο Grand Prix Ολλανδίας. Τελικά όμως ο Μαξ Φερστάπεν ήταν αυτός που, μπροστά στους συμπατριώτες του, σημείωσε τον καλύτερο χρόνο στο Q3.

Ο Ισπανός οδηγός χαρακτήρισε «αξιοπρεπή» την εμφάνισή του στις κατατακτήριες δοκιμές και υποστήριξε ότι με σωστή στρατηγική από την Ferrari μπορεί να αντιμετωπιστεί η δυσκολία προσπέρασης στη συγκεκριμένη πίστα.

«Η μέρα του αγώνα θα είναι ενδιαφέρουσα. Θα συμβούν πολλά, ακόμα και αν είναι δύσκολες εδώ οι προσπεράσεις. Θα υπάρξουν πολλές επιλογές όσον αφορά τη στρατηγική».

Κληθείς να σχολιάσει το γύρο του στο Q3 και τι του έλειψε προκειμένου να πάρει την pole position, ο 28χρονος Ισπανός δήλωσε:

«Ήταν ένας καθαρός γύρος, χωρίς λάθη. Βέβαια μου έλειψε εκείνο το δέκατο του δευτερολέπτου σε σχέση με τον Φερστάπεν και τον Λεκλέρ. Μέτρησε κάθε εκατοστό της πίστας που μπορούσες να χρησιμοποιήσεις ώστε να πιέσεις».

Σχετικά με τις ιδιαιτερότητες της πίστας του Ζάντβορτ και πόσο δύσκολη είναι τόσο για τους οδηγούς – καθώς δεν έχει μεγάλες ευθείες – όσο και για τα μονοθέσια. ο Σάινθ είπε.

«Είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα, ειδικά με τα βαρύτερα μονοθέσια. Η πίστα είναι απαιτητική και προκαλείται υπερθέρμανση στα ελαστικά και σημαντική φθορά».

Πριν την έναρξη του GP Ολλανδίας, ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Βελγίου!

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Πηγή: Gazzetta.gr

 

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles