spot_img

Hamilton: «Συνεχίζουμε να πιέζουμε, η ομάδα μου δίνει κίνητρο»

Ο Lewis Hamilton ήταν απόλυτα ικανοποιημένος, βλέποντας το ρυθμό αγώνα της Mercedes στο GP Καναδά, όπου και σημείωσε το δεύτερό του podium για το 2022.

Ο Lewis Hamilton τερμάτισε στην 3η θέση στο Grand Prix Καναδά, έχοντας άκρως ανταγωνιστικό ρυθμό για τα δεδομένα της φετινής Mercedes. Ο επτά φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής δε διεκδίκησε ουσιαστικά τη νίκη, ωστόσο παρέμεινε αρκετά κοντά στους πρωτοπόρους, ακόμα και πριν την εμφάνιση του αυτοκινήτου ασφαλείας. Ο Βρετανός είχε εκ διαμέτρου αντίθετα συναισθήματα με την Παρασκευή, όταν φαινόταν να βρίσκεται χαμηλά, συγκριτικά με το ρυθμό των υπολοίπων οδηγών.

Το χαμόγελο του Lewis Hamilton μετά τη λήξη του GP Καναδά ήταν εμφανές, με τον ίδιο να περιγράφει την επίδοσή του στην πίστα που κέρδισε για πρώτη φορά στη Formula 1.

«Είναι συγκλονιστικό το γεγονός πως πήραμε την 3η θέση, καθώς «παλεύουμε» με το μονοθέσιο αυτή τη χρονιά ως ομάδα. Συνεχίζουμε, όμως, να προσπαθούμε και να είμαστε συγκεντρωμένοι. Δεν τα παρατάμε ποτέ, αυτό είναι κάτι για το οποίο είμαι περήφανος, με την ομάδα να μου δίνει κίνητρο. Συνεπώς, ευχαριστώ όλους όσους βρίσκονται εδώ, αλλά και αυτούς πίσω στο εργοστάσιο. Είναι ακόμα πιο γρήγοροι από εμάς αυτή τη στιγμή (Red Bull Racing και Ferrari), όμως δίνουμε τα πάντα, τους πλησιάζουμε. Επομένως, πρέπει να συνεχίζουμε να πιέζουμε και ελπίζουμε πως στο τέλος θα δίνουμε μάχη με αυτούς μπροστά μας».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Αζερμπαϊτζάν.

Ο Lewis Hamilton εστίασε στο πόσο κοντά βρισκόταν στους πρωτοπόρους στη διάρκεια του αγώνα.

«Μπορούσα μετά βίας να τους διακρίνω στο φινάλε του αγώνα, χάρη στο αυτοκίνητο ασφαλείας. Ειλικρινά, όμως, ο ρυθμός μας ήταν αρκετά καλός, ειδικότερα στο δεύτερο σκέλος του αγώνα. Δουλέψαμε πάρα πολύ πίσω (εργοστάσιο) στον προσομοιωτή, αλλά και εδώ στην πίστα για να βρούμε το σωστό setup. Ειλικρινά, είμαι εκστασιασμένος, δεν το περίμενα ερχόμενος εδώ (GP Καναδά) στο τριήμερο. Είναι το δεύτερό μου podium, συνεπώς έχει πολύ ξεχωριστή αίσθηση, ειδικότερα εφόσον είναι στην πίστα που κέρδισα για πρώτη φορά στο Μόντρεαλ».

Ο Βρετανός επιβεβαίωσε, τέλος, με χιούμορ πως η πλάτη του είναι σε καλύτερη κατάσταση, μετά τους έντονους πόνους στο GP Αζερμπαϊτζάν. Με το δεύτερό του φετινό podium, ο Hamilton ανέβηκε στους 77 πόντους, με τον teammate του, George Russell, να έχει 111.

Δείτε το GP Μπαχρέιν για το Ελληνικό Πρωτάθλημα Formula G.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles