spot_img

Hamilton: «Το λάθος ήταν καθαρά δικό μου σήμερα»

Ο Lewis Hamilton αναγνώρισε το λάθος του στην σύγκρουση με τον Fernando Alonso στο πρώτο γύρο του αγώνα στο Spa και δήλωσε απογοητευμένος που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει.

Την ευκαιρία να φέρει ένα πολύ καλό αποτέλεσμα έχασε ο 7-φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο Grand Prix Βελγίου. Η Mercedes-AMG W13 δεν είχε καθόλου ανταγωνιστικό ρυθμό και ο Hamilton δεν ήταν τόσο αισιόδοξος για τον αγώνα της Κυριακής, μιας και στις κατατακτήριες δοκιμές ήταν σχεδόν δύο δευτερόλεπτα πίσω από τον ταχύτερο όλων Max Verstappen. Με πολλά μονοθέσια να εκκινούν από τις τελευταίες θέσεις λόγω ποινών ο Βρετανός εκκίνησε από την 4η θέση του grid.

Παρά την καλή εκκίνηση ο Hamilton στην προσπάθεια να προσπεράσει τον Fernando Alonso στην στροφή Les Combes από την εξωτερική, έκλεισε πολύ όμως την γραμμή του με αποτέλεσμα να έρθει σε επαφή με το μονοθέσιο της Alpine. Ως αποτέλεσμα εγκατέλειψε τον αγώνα δίχως να συμπληρώσει ούτε έναν επίσημο γύρο.

Ο Hamilton στις δηλώσεις του παραδέχτηκε το λάθος του δίχως δεύτερη σκέψη.

«Το λάθος ήταν καθαρά δικό μου σήμερα. Ήταν ένα άτυχο περιστατικό, αλλά αυτά συμβαίνουν στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Τα έδωσα όλα και προσπάθησα να προσπεράσω από την εξωτερική της στροφής 5. Δεν άφησα αρκετό χώρο και πλήρωσα το λάθος μου. Δεν το έκανα επίτηδες, απλά συνέβη».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Ουγγαρίας.

Κατά την επαφή το μονοθέσιο του Βρετανού εκτινάχθηκε κάθετα στον αέρα και προσκρούστηκε με δύναμη στο οδόστρωμα. Ο Hamilton προσπάθησε μάταια να συνεχίσει την προσπάθειά του αλλά μετά από εντολή του αρχιμηχανικού του, εγκατέλειψε για το οποίο δεν έκρυψε την απογοήτευσή του.

«Θυμάμαι ότι ξαφνικά μπορούσα να δω την άσφαλτο οπότε ήμουν σίγουρα αρκετά ψηλά στον αέρα. Είμαι ευγνώμων που είμαι σώος και αβλαβής. Άκουγα θόρυβο και κατάλαβα ότι κάτι είχε σπάσει στο κιβώτιο. Όταν έπεσε στο έδαφος το μονοθέσιο πολλά είχαν σπάσει στο πίσω μέρος και μου είπαν να σταματήσω. Αλλά φυσικά την στιγμή εκείνη ήλπιζα ότι θα μπορούσα να συνεχίσω».

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Αυτή ήταν η πρώτη εγκατάλειψη του Hamilton στο 2022.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles