spot_img

Sainz: «Ήταν πιο δύσκολο από ό,τι περιμέναμε»

Ο Carlos Sainz παραδέχθηκε σε δηλώσεις του πως το έργο της Ferrari στο GP Βελγίου είχε περισσότερη δυσκολία από την αναμενόμενη.

Η Ferrari είχε μεγάλο μειονέκτημα και στο ρυθμό αγώνα στο GP Βελγίου από τη Red Bull Racing και το 1-2 της αυστριακής ομάδας ήταν φυσιολογικό αποτέλεσμα. Ο Carlos Sainz, παρά το γεγονός πως εκκινούσε από την pole position, ολοκλήρωσε τον αγώνα στην πίστα Spa-Francorchamps στην 3η θέση, χωρίς να ασκήσει ιδιαίτερη πίεση τόσο στο Max Verstappen, όσο και στο Sergio Perez στο τελευταίο σκέλος του αγώνα. Παράλληλα, ο George Russell είχε πλησιάσει πίσω του, χωρίς να επιχειρήσει κάποιο προσπέρασμα.

Μετά το τέλος του αγώνα, ο Carlos Sainz περιέγραψε την προσπάθεια που κατέβαλε στην πίστα Spa-Francorchamps.

«Δυστυχώς ήταν πιο δύσκολος ο αγώνας από ό,τι περιμέναμε. Είχαμε καλή εκκίνηση και επανεκκίνηση μετά το αυτοκίνητο ασφαλείας, όμως ο ρυθμός μας απλά δε βρισκόταν εκεί που θα θέλαμε. Υπήρχε πάρα πολλή υπερθέρμανση στα ελαστικά, το μονοθέσιο γλιστρούσε σε μεγάλο βαθμό. Για κάποιο λόγο, το μονοθέσιό μας δεν ήταν αρκετά ανταγωνιστικό αυτό το τριήμερο, όμως στο τέλος τερματίσαμε στο podium και θα το αποδεχτούμε».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Ουγγαρίας.

Ο Sainz δεν ήταν βέβαιος πως θα διατηρούσε τη θέση του από τον George Russell και τη Mercedes στο τελευταίο σκέλος του GP Βελγίου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

«Όχι, οι πρώτοι γύροι μας ήταν αρκετά ανταγωνιστικοί. Μετά, όμως, είχαμε άμεσα υψηλή φθορά στα ελαστικά και συνειδητοποίησα πως η απόδοσή τους πέφτει περισσότερο από όσο περιμέναμε. Η Red Bull, ο Max  (Verstappen) και ο «Checo» (Perez) ήταν μία κατηγορία μόνοι τους σήμερα, δυστυχώς δεν μπορούσαμε να δώσουμε μεγαλύτερη μάχη κι έπρεπε απλά να επιβιώσουμε. Θα πρέπει να κατανοήσουμε για ποιο λόγο σε αυτή την πίστα δεν ήμασταν τόσο ανταγωνιστικοί».

Ο οδηγός της Ferrari έκανε κι ένα σύντομο σχόλιο για τους αγώνες που ακολουθούν στο πρόγραμμα της Formula 1.

«Το Zandvoort (GP Ολλανδίας) μάλλον θα είναι καλύτερη πίστα για εμάς, ενώ στη Monza (GP Ιταλίας) λογικά θα έχει το πλεονέκτημα η Red Bull. Εμείς θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε στο Zandvoort».

Ο Carlos Sainz σημείωσε το 7ο φετινό του podium στο GP Βελγίου και ανέβηκε στην 4η θέση του Πρωταθλήματος κατασκευαστών, προσπερνώντας για έναν πόντο τον George Russell.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles