spot_img

Hamilton: «Το podium σήμερα ήταν γεμάτο Παγκόσμιους Πρωταθλητές»

Στο χαοτικό Grand Prix Αυστραλίας ο Lewis Hamilton σημείωσε το πρώτο του βάθρο στο φετινό Πρωτάθλημα και δήλωσε άκρως ικανοποιημένος με την βελτιωμένη εικόνα της ομάδας.

Σ’ έναν αγώνα παρωδία για τη Formula 1, ο Lewis Hamilton έφερε ξανά τα χαμόγελα ξανά στη Mercedes-AMG και ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου στο Grand Prix Αυστραλίας, πίσω από τον νικητή, Max Verstappen. Το βελτιωμένο αγωνιστικό πακέτο της W14 E-Performance ήταν αρκετά ανταγωνιστικό στην πίστα του Άλμπερτ Παρκ. Τα δυο “Μαύρα Βέλη” έκαναν δυνατή εκκίνηση και το 1-2 στην κορυφή του grid μέχρι την πρώτη, από τις πολλές διακοπές που ακολούθησαν στον αγώνα. Δυστυχώς για τον George Russell ο αγώνας του τελείωσε νωρίς όταν εγκατέλειψε με πρόβλημα στον κινητήρα, ασυνήθιστο φαινόμενο για την Mercedes.

Ο 7-φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής τόνισε πως το θετικό αυτό αποτέλεσμα πρέπει να τους δίνει κίνητρο να συνεχίσουν να πιέζουν για βελτίωση.

«Αν και είμαι ευγνώμων με το αποτέλεσμα, συνεχίζω να μην νιώθω πολύ άνετα με το μονοθέσιο και τον τρόπο που το οδηγώ. Απλά κάνω ό, τι καλύτερο μπορώ, γιατί το πρότζεκτ αυτό έχει μέλλον ακόμα. Αν όμως σκεφτούμε πόσο χαμηλά ήταν η απόδοσή μας και πόσο πιο αργοί ήμασταν στις ευθείες σε σχέση με τη Red Bull, είναι απίστευτο στο σημείο αυτό του Πρωταθλήματος να είμαστε τώρα σε θέση να παλέψουμε με την Aston Martin. Θα συνεχίσουμε αυτή την προσπάθεια και αξίζουν πολλά μπράβο σε όσους εργάζονται πίσω στο εργοστάσιο. Μπορούμε να μειώσουμε τη διαφορά με την κορυφή, είναι με δύσκολο όχι όμως αδύνατο».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #110 για τον κόσμο της Formula 1

Ο αγώνας είχε πολλές διακοπές και συνολικά τρεις εκκινήσεις από στάση. Ο Hamilton παρά τις προσπάθειές του δεν κατάφερε να κρατήσει πίσω του τον Max Verstappen και την RB19 που ήταν κυριολεκτικά από άλλο πλανήτη. Ο Hamilton αναγνώρισε τον ανταγωνισμό εντός πίστας και έμεινε χαρούμενος με το βάθρο.

«Είχα πολύ μεγάλη πίεση στην αρχή από τον Max και μετά από τον Alonso και έπρεπε να ανεβάσω ρυθμό γιατί και οι δυο είναι πολύ γρήγοροι. Για την ακρίβεια πιστεύω ο Alonso ήταν πιο γρήγορος από εμένα αλλά με κάποιο τρόπο κατάφερα να τον κρατήσω πίσω μου. Το podium σήμερα είναι γεμάτο Παγκόσμιους Πρωταθλητές».

Με την εγκατάλειψη του Russel και το Fernando Alonso να σημειώνει το τρίτο του συνεχόμενο βάθρο η Aston Martin πέρασε μπροστά από την Mercedes στην κατάταξη Κατασκευαστών.

Δείτε το απίθανο GP Αυστρίας για το ελληνικό πρωτάθλημα Formula G. 

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles