spot_img

Η Alpine αποκάλυψε τη νέα A523

H Alpine έγινε η τελευταία του grid της Formula 1 που έκανε τα επίσημα αποκαλυπτήρια του νέου της μονοθεσίου για το 2023, την A523.

Η νέα Alpine A523 είναι εδώ! Η γαλλική ομάδα αποκάλυψε με… κινηματογραφικό τρόπο το μονοθέσιο με το οποίο θα αγωνιστεί στο φετινό πρωτάθλημα της Formula 1.

H φετινή χρονιά είναι ιδιαίτερα σημαντική, έπειτα από ένα ικανοποιητικό 2022, στο οποίο τερμάτισε στην τέταρτη θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών. Η νέα A523 είναι μία βελτιωμένη έκδοση του μονοθεσίου της περσινής σεζόν και διατηρεί την ίδια σχεδιαστική φιλοσοφία.

Ο χρωματισμός για το 2023 δεν αλλάζει, με το μπλε, το μαύρο και το ροζ να έχουν την τιμητική τους. Ωστόσο στους τρεις πρώτους αγώνες, θα χρησιμοποιηθεί ο ροζ χρωματισμός, όπως έγινε το 2022.

Alpine A523

Σημαντικές ήταν οι αποκαλύψεις που έκανε ο τεχνικός διευθυντής της Alpine, Ματ Χάρμαν, ο οποίος εξήγησε τις αλλαγές στο νέο μονοθέσιο. Ο Βρετανός είπε πως η A523 είναι κάτω από το ανώτατο όριο βάρους 798 κιλών που ορίζουν οι τεχνικοί κανονισμοί. Αυτό σημαίνει πως θα χρησιμοποιούν έρμα, ώστε να βελτιστοποιήσουν την ισορροπία του μονοθεσίου. Επιπλέον, πέρα από αεροδυναμικές αλλαγές, ο Χάρμαν επιβεβαίωσε πως επέλεξαν push-rod πίσω ανάρτηση, έναντι της pull-rod που είχαν μέχρι πέρυσι.

Το οδηγικό δίδυμο της Alpine για το 2023 έχει αλλάξει κατά το ήμισυ. Ο Esteban Ocon παραμένει για τέταρτη σεζόν στην ομάδα και δίπλα του φέτος θα έχει τον Pierre Gasly – οποίος παίρνει τη θέση του Fernando Alonso.

Τόσο ο Οκόν, όσο και ο Gasly έχουν… γνωρίσει τη νέα A523 στην πίστα ήδη. Πριν από μερικά 24ωρα, η γαλλική ομάδα πραγματοποίησε την πρώτη από τις δύο κινηματογραφικές ημέρες που αναγράφουν οι κανονισμοί και «έβαλε» το μονοθέσιο στην πίστα.

Ωστόσο, είχε τον περιορισμό των 100 χιλιομέτρων μέγιστης να διανύσει και demo ελαστικά της Pirelli.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #106 με την ανάλυση των μονοθεσίων των Ferrari, Aston Martin, McLaren και AlphaTauri.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles