spot_img

Η Alpine πούλησε μεγάλο μέρος της ομάδας και εκτόξευσε την αξία της

Ο Όμιλος Renault επισημοποίησε την πώληση ενός σημαντικού ποσοστού της Alpine F1 σε επενδυτικό σχήμα στο οποίο εμπλέκεται ο διάσημος ηθοποιός Ryan Reynolds.

Σε μία πολύ σημαντική ανακοίνωση προχώρησε ο όμιλος Renault. H γαλλική μάρκα επισημοποίησε την πώληση του 24% έναντι 200 εκατομμυρίων ευρώ. Αυτό έγινε σε ένα γκρουπ επενδυτών, αποτελούμενο από τις Otro Capital, RedBird Capital Partners και Maximum Effort Investments.

Η αμερικανική RedBird διατηρεί ένα μεγάλο ποσοστό μετοχών στη Fenway Sports Group που έχει υπό την ιδιοκτησία της την ποδοσφαιρική ομάδα Liverpool FC και τους Boston Red Socks του MLB. Επιπλέον κατέχει ένα ποσοστό στη Milan AC και την Toulouse FC.

H Maximum Efforts Investments τελεί υπό την ηγεσία του διάσημου ηθοποιού, Ryan Reynolds, και του Rob McElhenney. Πρόκειται για τους ιδιοκτήτες της Wrexham FC, της ομάδα που έγινε διάσημη στις μη επαγγελματικές κατηγορίες του αγγλικού ποδοσφαίρου και από την επόμενη σεζόν θα αγωνίζεται στη League 2.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #117 με την ανάλυση του Grand Prix Καναδά. 

O Alec Scheiner, ο συνιδρυτής της Otro Capital θα βρίσκεται πλέον στο διοικητικό συμβούλιο της ομάδας της Alpine στη Formula 1.

Έπειτα από την εξαγορά του 24% από το παραπάνω γκρουπ επενδυτών, η αξία της γαλλικής αγωνιστικής ομάδας έχει εκτοξευθεί. Πλέον υπολογίζεται πως αξίζει 900 εκατ. ευρώ, ποσό το οποίο πριν από μερικά χρόνια ήταν πρωτόγνωρο για τα δεδομένα της Formula 1. Πρόκειται για μία ακόμη απόδειξη πως το σπορ βρίσκεται σε ευημερία.

Ο CEO της Alpine, Laurent Rossi, μίλησε για τη νέα επένδυση στην αγωνιστική ομάδα.

«Αυτή η συνεργασία είναι ένας τρόπος ώστε να ενισχύσουμε την απόδοσή μας σε όλους τους τομείς. Οι νέοι επενδυτές με τις γνώσεις τους θα ενισχύσουν τη στρατηγική μας στο μάρκετινγκ και την παρουσία μας στα media και αυτό θα δώσει μεγάλη ώθηση στην αγωνιστική μας απόδοση μακροπρόθεσμα. Επιπλέον, τα έσοδα που αποκτήσαμε μέσω των νέων επενδυτών θα τα επενδύσουμε ώστε να επιταχύνουμε το πλάνο μας να πιάσουμε σε απόδοση τις κορυφαίες ομάδες, έχοντας εγκαταστάσεις και εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας».

Στην ανακοίνωσή της η Renault τόνισε πως οι νέες επενδύσεις που θα γίνουν στο εσωτερικό της αφορούν τις εγκαταστάσεις του Ένστον στη Μ. Βρετανία.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles