spot_img

Η Aprilia έριξε τη «βόμβα» και υπέγραψε τον Martin

O Jorge Martin πήρε τη μεγάλη απόφαση και πήρε μετεγγραφή στην Aprilia Racing για το 2025 όπως ανακοίνωσε επίσημα η ιταλική ομάδα. 

Η πρώτη «βόμβα έπεσε» στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του MotoGP. Λίγες ώρες μετά τα δημοσιεύματα που ήθελαν την Ducati να επιλέγει τον Marc Marquez στην εργοστασιακή ομάδα το 2025, η Aprilia Racing κινήθηκε άμεσα και ανακοίνωσε τη συνεργασία της με τον Jorge Martin.

Ο Ισπανός και πρωτοπόρος του φετινού πρωταθλήματος θα αλλάξει στρατόπεδο την επόμενη χρονιά υπογράφοντας πολυετές συμβόλαιο με την Aprilia. Η είδηση έρχεται ένα 24ωρο μετά το πέρας του Grand Prix Ιταλίας στην πίστα του Μουτζέλο στο οποίο ο Μαρτίν τερμάτισε στην 3η θέση.

Ο επικεφαλής της Aprilia Racing, Massimo Rivola, ανέφερε:

«Είμαστε σε ένα μονοπάτι ασταμάτητης εξέλιξης. Ο Jorge είναι ένας αναβάτης με τον οποίο μπορούμε να φτάσουμε στους στόχους μας που έχουμε τεράστια όρεξη στην Aprilia Racing να πετύχουμε. Ευχαριστώ τον Dr. Michele Colaninno για την ευκαιρία που μας έδωσε. Μιλήσαμε όλοι μαζί το βράδυ μετά τον αγώνα και δίχως να χάσουμε χρόνο πήραμε τις αποφάσεις μας».


Ο Martin θα πάρει τη θέση του Aleix Espargaro στην Aprilia το 2025, ο οποίος αποχωρεί από την ενεργό δράση (Espargaro) στο τέλος της τρέχουσας σεζόν. Ο Εσπαργκαρό ωστόσο δεν θα μείνει μακριά από τις πίστες και πολύ πιθανό είναι να το δούμε σε ρόλο δοκιμαστή κάποιας ομάδας.

Προς το παρόν η Aprilia δεν έχει υπογράψει δεύτερο αναβάτη για το 2025. Ωστόσο φαβορί να μείνει στη θέση του είναι ο Maverick Vinales, ο οποίος κέρδισε νωρίτερα στη σεζόν το Grand Prix ΗΠΑ.

Με τη μετακίνηση του Μαρτίν στην Aprilia, θεωρείται πλέον δεδομένη η μετακίνηση του Marc Marquez στην εργοστασιακή ομάδα της Ducati. Αυτό θα φέρει τα πάνω-κάτω στο μετεγγραφικό παζάρι του MotoGP, καθώς μέχρι και πριν από μερικές ώρες ήταν με το ένα «πόδι» εκτός Ducati.

Όπως όλα δείχνουν, ο τωρινός αναβάτης της Ducati, Enea Bastianini, αναμένεται να αναζητήσει αλλού τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
  • Μπείτε στη λίγκα μας στο F1 Fantasy

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles