spot_img

Η Aston Martin ξεκίνησε την κατασκευή νέου εργοστασίου

Οι εργασίες ξεκίνησαν στο Silverstone για την κατασκευή του νέου εργοστασίου της Aston Martin, που αναμένεται να παραδοθεί στη βρετανική ομάδα στις αρχές του 2023.

Οι νέες εγκαταστάσεις της βρετανικής ομάδας θα έχουν έκταση 37.000 τετραγωνικά μέτρα, θα βρίσκονται μέσα σ’ ένα χώρο 400.000 τετραγωνικών μέτρων και το συνολικό κόστος της κατασκευής τους κυμαίνεται μεταξύ των 150 και 200 εκατομμυρίων λιρών. Ο νέος χώρος θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, καινούριο προσομοιωτή αλλά και ολοκαίνουρια αεροδυναμική σήραγγα. Σκοπός του εγχειρήματος, εκτός της βελτίωσης των τωρινών εγκαταστάσεων της ομάδας, είναι και η συγκέντρωση τμημάτων, που μέχρι τώρα ήταν σε διάφορες τοποθεσίες, σ’ ένα μέρος.

Διαβάστε επίσης: Σαν Σήμερα στη Formula 1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Δίπλα στην υπάρχουσα εγκατάσταση, αναμένεται να κατασκευαστούν δύο νέα κτίρια, ενώ η σύνδεση μεταξύ αυτών θα γίνεται με εσωτερικό διάδρομο. Το ένα από τα δύο νέα κτίρια θα στεγάσει τα τμήματα σχεδιασμού, παραγωγής και marketing. Στο δεύτερο καινούριο κτίριο θα βρίσκεται η νέα αεροδυναμική σήραγγα, ενώ το υπάρχον κτίριο θα αναδιαμορφωθεί και θα έχει τις εγκαταστάσεις του προσωπικού και το τμήμα των logistics (σύνολο λειτουργιών για τη μεταφορά υλικών).

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Ιταλίας.

Στο πλαίσιο της ανακοίνωσης, διεξήχθη μία επίσημη εκδήλωση με παρόντες τον ιδιοκτήτη της Aston Martin, Lawrence Stroll, τον επικεφαλή της ομάδας, Otmar Szafnauer και τον ιδιοκτήτη της κατασκευαστικής JCB, Anthony Bamford. Ο Lawrence Stroll μίλησε για την κατασκευή του νέου εργοστασίου της ομάδας.

Πρόκειται για ολοκαίνουριες εγκαταστάσεις που εξυπηρετούν απόλυτα τους σκοπούς για τους οποίους θα φτιαχτούν. Θα είναι το πρώτο εργοστάσιο με 5G που θα είναι πλήρως βιώσιμο. Θα χρησιμοποιηθεί στο έπακρο η “έξυπνη” τεχνολογία. Οι νέοι χώροι αναμένεται να ακολουθήσουν τις φιλοδοξίες που έχουν οι προσπάθειές μας στη Formula 1. Είμαστε πλέον σε θέση να έχουμε το κατάλληλο πλήθος εργατικού δυναμικού που είχαμε τόσο ανάγκη για να εκπληρωθεί η φιλοδοξία μας να παλεύουμε για παγκόσμια πρωταθλήματα.

Θα είναι ένας χώρος που θα εμπνέει και θα εμψυχώνει τη διαδικασία του σχεδιασμού, της παραγωγής και ελπίζουμε πως θα μας οδηγήσει σε επιτυχίες. Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα που προστίθεται σε ότι έχουμε κάνει μέχρι σήμερα σχετικά με τις εγκαταστάσεις μας. Δεν έχει υπάρξει ανάλογο εγχείρημα στη Formula 1 και στο μηχανοκίνητο αθλητισμό. Είναι μία ένδειξη της εμπιστοσύνης μου στην ομάδα, δείχνει ξεκάθαρα τις φιλοδοξίες μου και την πίστη που έχω στη Formula 1, καθώς πρόκειται για μία επένδυση που αφορά το σπορ γενικότερα.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Οι καινούριες εγκαταστάσεις της Aston Martin είναι οι πρώτες που χτίζονται από την αρχή μετά τις αντίστοιχες της McLaren το 2004. Η φιλοσοφία γύρω από τις εγκαταστάσεις αυτές αναμένεται να βοηθήσει την ομάδα να ανταποκριθεί καλύτερα στους οικονομικούς περιορισμούς που έχουν, πλέον, οι ομάδες της Formula 1.

Δείτε το GP Ιταλίας για το Ελληνικό eSports Πρωτάθλημα Formula 1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles