spot_img

Η Audi θέλει τον Binotto

O Mattia Binotto φαίνεται πως είναι πόθος αντιπάλων της Scuderia Ferrari, με τον ιταλικό Τύπο να κάνει λόγο για ενδιαφέρον της Audi προς τον Ιταλό.

Το σίριαλ των τελευταίων εβδομάδων ολοκληρώθηκε, με τις φήμες να ανταποκρίνονται τελικά στην πραγματικότητα και τη Ferrari να ανακοινώνει το διαζύγιο με τον Matia Binotto. Μετά από 28 ολόκληρα χρόνια, ο Ιταλός αποχωρεί από το Μαρανέλο στις 31 Δεκεμβρίου.

Κι ενώ η Scuderia ακόμα αναζητά τον αντικαταστάτη του, έχοντας δεχθεί αρνητικές απαντήσεις από ονόματα όπως ο Christian Horner της Red Bull Racing και ο Andreas Seidl της McLaren, ο 53χρονος δεν κάθεται με σταυρωμένα τα χέρια.

Μάλιστα υπάρχει έντονη φημολογία πως ίσως κάνει αντίστροφη διαδρομή με τον Fred Vasseur που φέρεται ο βασικός υποψήφιος για τη θέση που αφήνει κενή ο Μπινότο: με προορισμό την ομάδα που ξέρουμε σήμερα ως Alfa Romeo.

Ο λόγος είναι απλός και λέγεται Audi. Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, ο Binotto μιλά ήδη με τη γερμανική εταιρεία. Συγκεκριμένα, ο έγκυρος Leo Turini, έγραψε.

«Ο Μπινότο θα είναι σύντομα στις υπηρεσίες του ανταγωνισμού. Ξέρω πως μιλά με την Audi, που θα μπει στη Formula 1 το 2026».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #103 για τον κόσμο της Formula 1.

Η Audi θα μπει στο σπορ με τη Sauber Motorsport, αν κι ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί το ποσοστό που θα έχει στην ελβετική ομάδα. Για τους Γερμανούς, η στρατολόγηση του πολύπειρου τεχνικού έχει ιδιαίτερη σημασία αφού μόλις ξεκίνησαν το project δημιουργίας υβριδικής μηχανής εναρμονισμένης με τους επόμενους τεχνικούς κανονισμούς.

Κι εκεί είναι το δυνατό σημείο του Binotto. Μπορεί στο τέλος της ημέρας να μην κατάφερε να πετύχει τους στόχους του ως επικεφαλής της Scuderia όμως επί σειρά ετών, ήταν στο νευραλγικό τμήμα που τώρα χτίζει η Audi. Εντάχθηκε σε αυτό το 1995, το 2013 έγινε επικεφαλής του τμήματος κινητήρα και το 2016 πήρε προαγωγή σε επικεφαλής τεχνικός της Ferrari. Το 2019, κλήθηκε να καλύψει το κενό που άφησε ο Maurizio Arrivabene.

Βαθμολογούμε τους οδηγούς της Formula 1 για το 2023. Δείτε περισσότερα στο παρακάτω βίντεο.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles