spot_img

Η Ferrari είχε επαφές με τον Horner για τη θέση του Binotto

H Scuderia Ferrari εξέτασε την περίπτωση του επικεφαλής της Red Bull Racing, Christian Horner για τη θέση του επικεφαλής της ομάδας, όμως η απάντηση που πήρε δεν ήταν η επιθυμητή. 

Έπειτα από εβδομάδες γεμάτες φήμες και δημοσιεύματα στον ιταλικό Τύπο, γνωστοποιήθηκε πως ο Mattia Binotto θα αποχωρήσει από τη Scuderia Ferrari. O Ιταλός παραιτήθηκε από τη θέση του επικεφαλής της ιταλικής ομάδας, με την 31η Δεκεμβρίου να είναι η τελευταία ημέρα του στους κόκκινους.

Η αποτυχία της ομάδας του Μαρανέλο να επιστρέψει στην κορυφή της Formula 1, προκάλεσε μεγάλες αναταραχές στο εσωτερικό της και πλέον βρίσκεται σε αναζήτηση ενός νέου ανθρώπου που θα αναλάβει την ομάδα. Όπως ανέφερε στην ανακοίνωσή της, η Scuderia δεν έχει βρει τον αντικαταστάτη του Μπινότο και δεν αποκλείεται να περιμένουμε έως το νέο έτος για να μάθουμε περισσότερα.

Ποιος όμως θα μπορούσε να αντικαταστήσει τον Μπινότο; Όπως έχει ήδη αναφερθεί, ο Fred Vasseur της Alfa Romeo είναι το φαβορί για τη θέση του επικεφαλής στη Ferrari, με τον Γάλλο να θέλει ξεκάθαρη ιεραρχία ανάμεσα στους οδηγούς της ομάδας. Επιπλέον η ιταλική ομάδα είχε προσεγγίσει τον Andreas Seidl της McLaren, όμως έλαβε αρνητική απάντηση.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #103 για τον κόσμο της Formula 1. 

Όπως αναφέρει το Racingnews365, η Ferrari δεν έμεινε μόνο στους δύο παραπάνω, καθώς προσέγγισε επίσης τον Christian Horner της Red Bull Racing. Οι επαφές με τον Βρετανό ξεκίνησαν αρκετό καιρό πριν παραιτηθεί ο Μπινότο, όμως η απάντηση ήταν αρνητική. Ένας από τους λόγους ήταν και η έντονη πίεση που έχει η θέση αυτή στην ιταλική ομάδα.

Σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα, στο ιταλικό στρατόπεδο αποφάσισαν πως πρέπει να βρουν εναλλακτική του Binotto την περίοδο που πραγματοποιήθηκε το Grand Prix Βραζιλίας. Ο 53χρονος δήλωνε πως η θέση του είναι ασφαλής, ωστόσο η έλλειψη εμπιστοσύνης προς το πρόσωπό του από τη διοίκηση της Ferrari τον ώθησε στην παραίτηση, που έγινε εν τέλει δεκτή.

Ένας από τους ενορχηστρωτές της αποχώρησης του Binotto είναι ο CEO της Ferrari, Μπενεντέτο Βίνια, ο οποίος ήταν ιδιαίτερα επικριτικός για την κακή διαχείριση των αγώνων. Μάλιστα, πριν από λίγες ημέρες, είχε δηλώσει απογοητευμένος με την αποτυχία κατάκτησης του τίτλου.

Δείτε την αξιολόγηση του Automotonews των οδηγών της F1 για το 2022.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles