spot_img

Η αξιολόγηση των οδηγών του 2020, Μέρος Β’ (15-11)

Η αγωνιστική σεζόν του 2020 έχει ολοκληρωθεί και ήρθε η ώρα για την αξιολόγηση των οδηγών, ανάλογα με την φετινή τους απόδοση.

Η αρχή έγινε στην εκπομπή “Slipstream” #31 όταν και αναλύσαμε το GP Άμπου Ντάμπι. Μπορείς να την ακούσεις εδώ. Τώρα ήρθε η ώρα και σε γραπτή μορφή να μεταφέρουμε την δική μας οπτική.

Διαβάστε επίσης: Η αξιολόγηση των οδηγών του 2020, Μέρος Ά (20-16)

#15 Esteban Ocon

O Γάλλος επέστρεψε μετά από απουσία ενός χρόνου ως αναπληρωματικός οδηγός της Mercedes. Αρκετά σκουριασμένος από την πρώτη στιγμή, δίχως να καταφέρει να εντυπωσιάσει. Η ταχύτητα που είχε σε κατατακτήριες στην Force India δεν φάνηκε φέτος, κάνοντας μεν ορισμένες αναλαμπές. Δεν βοήθησε την Renault όσο θα ήθελε στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών. Πήρε όμως το παρθενικό του βάθρο, σε μια εξαιρετική εμφάνιση στο Σακχίρ που έσωσε τη χρονιά του. Το 2021 θα έχει για αντίπαλο έναν τρεις-φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή, ο οποίος έρχεται έτοιμος και διψασμένος να κερδίσει και πάλι. Η απόδοση του κόντρα στον Alonso θα κρίνει το μέλλον του στην Alpine-Renault και ίσως στην F1. H χρονιά του όμως ήταν καθαρά μέτρια.

#14 Daniil Kvyat

Ο Ρώσος μπορεί να πραγματοποίησε την (ίσως) τελευταία του σεζόν στην F1, όμως δεν έφυγε δίχως μάχες. Έχοντας ένα μονοθέσιο που δεν ήταν στα μέτρα του, κατάφερε μαζί με την ομάδα να αναδειχθεί και στους τελευταίους αγώνες να κερδίζει τον Pierre Gasly. Βελτίωσε μέχρι και το αδύνατο σημείο του που ήταν οι κατατακτήριες. Έχοντας ένα-δύο άτυχα αποτελέσματα, έκλεισε τη σεζόν στο Άμπου Ντάμπι με έναν πολύ αξιοπρεπή τρόπο, παρά το γεγονός ότι δεν πήρε βαθμούς. Η «Τορπίλη» κλείνει τη χρονιά στην 14η θέση της κατάταξης, σε μια συνολικά όμως μέτρια σεζόν.

#13 Valtteri Bottas

Ο Φινλανδός, έχοντας κάνει αναβάθμιση στο λογισμικό του, παρουσιάστηκε στην έκδοση 5.0. Ξεκίνησε με νίκη την σεζόν, όμως για ακόμα μια φορά έχασε με κάτω τα χέρια από τον Lewis Hamilton. Μπορεί να ξεκίνησε καλά, αλλά έκλεισε πολύ άσχημα την σεζόν. Το ένα κακό αποτέλεσμα ακολούθησε το άλλο, αποκορύφωμα τις πολλαπλές πιρουέτες στην Τουρκία. Αν βελτίωσε κάτι, είναι το πόσο κοντά ερχόταν κοντά στον Hamilton στις κατατακτήριες, μειώνοντας τον μεταξύ τους μέσο όρο. Στο Σακχίρ ήταν έτοιμος να χάσει από τον George Russell και κλείνει την σεζόν στην οποία μπορεί να έχασε την θέση του. Δυνατό ξεκίνημα, απογοητευτικό τέλος στο 2020, με τον Bottas να παίρνει την 13η θέση. Ο τελευταίος οδηγός στη λίστα, κάνοντας μέτρια σεζόν.

#12 Kevin Magnussen

O Δανός μας αποχαιρέτησε στο Άμπου Ντάμπι, ολοκληρώνοντας μια πολύ καλή σεζόν. Στα χαρτιά μπορεί να σκόραρε μόλις μία φορά, αλλά είχε 7 εγκαταλείψεις στο σύνολο. Στην Ουγγαρία έφερε με την δική του επιλογή τον πρώτο βαθμό στο 2020, έχοντας εξαιρετικό αγώνα. Στις κατατακτήριες βελτιώθηκε αρκετά φέτος, με ένα πολύ κακό μονοθέσιο και πάλευε σε πολλές περιπτώσεις για το Q3. Στην Τουρκία ήταν υποψήφιος για βαθμούς ξανά, εάν δεν είχε το πρόβλημα στο pit-stop. Πολύ γρήγορος σε αρκετούς αγώνες, όμως στην τελευταία θέση οδηγών που έκανε καλή σεζόν.

#11 Kimi Raikkonen

O δεύτερος Φινλανδός της λίστας παίρνει την 11η θέση, η οποία μπορεί να αποτελεί έκπληξη. Όμως η εικόνα είναι πολύ διαφορετική. Όπως το έχει συνηθίσει, ήταν ιδιαίτερα σταθερός και κέρδισε στα ίσα τον υποτονικό και πάλι Antonio Giovinazzi. Ενδιαφέρον στατιστικό, πως αν εξαιρέσουμε την Τουρκία που ξεκίνησε 8ος, δεν τερμάτισε ποτέ πιο κάτω από την θέση που εκκίνησε. Στο δεύτερο μισό της χρονιάς ήταν ιδιαίτερα βελτιωμένος και αναζωογονημένος, έχοντας υπογράψει νέο συμβόλαιο με την ομάδα. Πάλευε συνεχώς με μία τουλάχιστον Ferrari, με καλύτερη φετινή εμφάνιση η 11η θέση στο Άμπου Ντάμπι. Ο «Iceman» έκανε μια καλή σεζόν και κλείνει στην 11η θέση της κατάταξης του Automotonews.gr για το 2020.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Το κείμενο με τις θέσεις 10 έως 6 θα δημοσιευθεί την Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2020. Εσύ τι πιστεύεις για την αξιολόγηση των οδηγών; Ποιους θα έβαζες από το 20 έως το 11; Πείτε μας στα σχόλια.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την Ανασκόπηση του 2020, το μεγάλο F1 Quiz και καλεσμένους τους Πάνο Σεϊτανίδη, Τάκη Πουρναράκη και Κώστα Ψάρρα. Guest Star εμφάνιση από τον Alex Fontana.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles