spot_img

Η BMW επιστρέφει στην κορυφή των αγώνων αντοχής

Η BMW οριστικοποίησε την επιστροφή της στα κορυφαία σαλόνια των αγώνων αντοχής, με την ανακοίνωση ενός νέου project για την κατηγορία LMDh.

Η BMW θα επιστρέψει στην κορυφαία κατηγορία των σπορ αγωνιστικών αυτοκινήτων από το 2023, όπως ανακοίνωσε ο CEO της BMW M, Markus Flasch. Θα συμμετάσχει στην κατηγορία πρωτοτύπων αγωνιστικών και ο πρώτος αγώνας οριοθετείται στις 24 ώρες της Daytona, το 2023. Η συγκεκριμένη κατηγορία αποτελεί την κορυφαία στο Πρωτάθλημα Σπορ Αυτοκινήτων των Η.Π.Α. (IMSA). Το αγωνιστικό δημιούργημα της BMW θα είναι προδιαγραφών της νέας πλατφόρμας LMDh.

Η πλατφόρμα αυτή συνδυάζει ένα spec σασί από τέσσερις διαφορετικές εταιρίες. Η κάθε μάρκα από εκεί και πέρα βάζει τον κινητήρα της και εξελίσσει το αμάξωμα ώστε να ταιριάζει αισθητικά με το προφίλ της. Τα αγωνιστικά της LMDh θα έχουν την άδεια να αγωνιστούν και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής (WEC) από το 2022 και συμπεριλαμβάνονται στην ίδια κατηγορία με τα Le Mans Hypercar.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 12 Ιουνίου στον μηχανοκίνητο αθλητισμό – LE MANS SPECIAL

Το αξιοσημείωτο της ανακοίνωσης της BMW είναι πως η χρηματοδότηση έρχεται από το τμήμα Βορείου Αμερικής και όχι από την Ευρώπη. Αυτό σημαίνει πως εργοστασιακή συμμετοχή στο WEC δεν αναμένεται να δούμε σύντομα. Όμως, από την εταιρεία επιθυμούν να αγωνιστούν και να διεκδικήσουν τη νίκη στις 24 ώρες του Le Mans το 2023.

Εκτός από την BMW, πρόγραμμα αγωνιστικού LMDh έχουν ανακοινώσει ήδη οι Audi, Porsche και Honda/Acura. Τις επόμενες ημέρες αναμένουμε ανακοίνωση της General Motors, ενώ αρκετοί ακόμα κατασκευαστές δείχνουν πρόθεση να εισέλθουν στη κατηγορία.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Αζερμπαϊτζάν.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles