spot_img

Η F1 αποφάσισε να κρατήσει τις ηλεκτρικές κουβέρτες

Οι ομάδες της F1 αποφάσισαν πως οι ηλεκτρικές κουβέρτες που χρησιμοποιούν οι ομάδες στα ελαστικά θα παραμείνουν στο σπορ για τουλάχιστον ένα ακόμη έτος.

Κατά τη διάρκεια της φετινής χρονιάς, οι ομάδες της Formula 1 πραγματοποιούν δοκιμές με πειραματικά ελαστικά της Pirelli για το 2024. Η ιταλική φίρμα μαζί με τους ιθύνοντες του σπορ επιθυμούν να απαλλαγούν από τις ηλεκτρικές κουβέρτες που προθερμαίνουν τα ελαστικά μέχρι μία συγκεκριμένη θερμοκρασία. Ο λόγος είναι να μειωθεί το κόστος των ομάδων και παράλληλα να μειωθεί το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του σπορ.

Ωστόσο οι οδηγοί έχουν εναντιωθεί στην πρόταση αυτή, τόσο πριν όσο και μετά τις δοκιμές των εν λόγω ελαστικών. Συγκεκριμένα έχουν θέσει θέματα ασφαλείας για τους ίδιους, τα μονοθέσιά τους, αλλά και για το προσωπικό που βρίσκεται στα pits.

Μην χάσετε απόψε στις 9:00 την εκπομπή Slipstream #121 με την ανάλυση του Grand Prix Βελγίου. Ακούστε τη στο παρακάτω βίντεο ή πατήστε εδώ.

Λίγες ώρες πριν ξεκινήσει η δράση στο Grand Prix Βελγίου, η FIA ανακοίνωσε πως οι ομάδες της F1, έπειτα από σχετική ψηφοφορία, αποφάσισαν να μην υπάρξει απαγόρευση στις ηλεκτρικές κουβέρτες το 2024. Επιπλέον, αποφασίστηκε θα υπάρξουν επιπλέον δοκιμές την επόμενη χρονιά, ώστε να επανεξεταστεί το σενάριο απαγόρευσης για τη σεζόν του 2025.

Σε ανακοίνωσή της, η FIA ανέφερε.

«Σύμφωνα με τους μελλοντικούς περιβαλλοντικούς στόχους και τους στόχους εξοικονόμησης κόστους του πρωταθλήματος, έχει εξεταστεί η επιλογή για την κατάργηση της χρήσης των ηλεκτρικών κουβερτών στα ελαστικά. Οι δοκιμές της Pirelli στο 2023 έχουν επικεντρωθεί σχεδόν εξ ολοκλήρου σε αυτόν τον στόχο. Η Pirelli ανέφερε το αποτέλεσμα αυτής της δοκιμαστικής εκστρατείας στην Επιτροπή της Formula 1. Τα αποτελέσματα των δοκιμών που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής δείχνουν ότι η αλλαγή μπορεί να εφαρμοστεί το 2024, ωστόσο, αποφασίστηκε να αναβληθεί η απαγόρευση των κουβερτών των ελαστικών. Θα συνεχιστεί η περαιτέρω ανάλυση για άλλες πιθανές μελλοντικές αλλαγές στους κανονισμούς που μπορούν να βελτιώσουν την περιβαλλοντική βιωσιμότητα του αθλήματος».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #121 με την ανάλυση του Grand Prix Ουγγαρίας. 

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles