spot_img

Η F1 θέλει να αλλάξει στο σύστημα βαθμολόγησης

Από το 2025 μάλιστα εξετάζεται αλλαγή στο σύστημα βαθμολόγησης της F1, με το υπάρχον να είναι σε ισχύ από το 2010. 

Στην επερχόμενη σύσκεψη της Κομισιόν της Formula 1 αυτη την εβδομάδα αναμένεται να συζητηθούν ορισμένα κρίσιμα ζητήματα για το μέλλον του σπορ. Ένα από αυτά θα είναι η ενδεχόμενη αλλαγή στο σύστημα βαθμολόγησης, αρχής γενομένης από το 2025.

Σύμφωνα με το motorsport.com, η ιδέα που θα «πέσει» στο τραπέζι είναι η αλλαγή στην απονομή βαθμών, από τους πρώτους 10 οδηγούς που είναι σήμερα στους 12 πρώτους οδηγούς. Το υπάρχον σύστημα βρίσκεται σε ισχύ από το 2010, όταν η Formula 1 είχε 24 μονοθέσια. Μέχρι το 2009 στη Formula 1 έπαιρναν βαθμούς οι 8 πρώτοι οδηγοί ενώ μέχρι το 2002 οι 6 πρώτοι οδηγοί.

  • Μην χάσετε απόψε, Τρίτη 23/4 στις 9μμ, την εκπομπή μας για την F1 με την ανάλυση του GP Κίνας. Μπορείτε να βρείτε την εκπομπή εδώ.

Στόχος είναι να μην υπάρξουν δομικές αλλαγές που ενδεχομένως θα επηρεάσουν μάχη για το πρωτάθλημα. Αντιθέτως, το πλάνο προβλέπει αλλαγές από την 8η θέση και κάτω στην κατάταξη των αγώνων.

Σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα, η ιδέα έχει προταθεί από τις ομάδες που βρίσκονται στο πίσω μέρος του grid. Η αλλαγή αυτή πιστεύουν πως θα κάνει καλό στο σπορ και θα φέρει στο προσκήνιο ακόμη περισσότερο τις ομάδες που μάχονται για τις πιο πίσω θέσεις.

Μετά από πέντε αγώνες στο φετινό πρωτάθλημα της Formula 1, τρεις ομάδες δεν έχουν καταφέρει να σκοράρουν βαθμούς. Αυτές είναι οι: Williams, Alpine και Sauber.

Ακούστε τη νέα μας εκπομπή για την F1 με την ανάλυση του GP Ιαπωνίας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πατήσετε play στο παρακάτω βίντεο. 

Για να εγκριθεί η αλλαγή στο σύστημα βαθμολόγησης δεν χρειάζεται ομοφωνία ανάμεσα στις ομάδες. Για να περάσει όμως η αλλαγή αυτή πρέπει να ψηφίσουν υπέρ οι 6 από τις 10 ομάδες του grid.Το νέο σύστημα βαθμολόγησης που θα προταθεί στην επόμενη σύσκεψη της Κομισιόν της F1 είναι το εξής

1η θέση – 25 βαθμοί
2η θέση – 18 βαθμοί
3η θέση – 15 βαθμοί
4η θέση – 12 βαθμοί
5η θέση – 10 βαθμοί
6η θέση – 8 βαθμοί
7η θέση – 6 βαθμοί
8η θέση – 5 βαθμοί
9η θέση – 4 βαθμοί
10η θέση – 3 βαθμοί
11η θέση – 2 βαθμοί
12η θέση – 1 βαθμοί

Ο οδηγός που θα κάνει ταχύτερο γύρο στο Grand Prix θα παίρνει έναν επιπλέον βαθμό εφόσον τερματίσει εντός των 12 πρώτων θέσεων.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
  • Μπείτε στη λίγκα μας στο F1 Fantasy

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles