spot_img

Η F1 θέλει (πάλι) να αλλάξει τους Αγώνες Σπριντ

Η F1 δεν είναι ευχαριστημένη από το αντίκτυπο που έχουν οι Αγώνες Σπριντ και ετοιμάζει ολικές αλλαγές για το 2024.

Οι Αγώνες Σπριντ στη Formula 1 υιοθετήθηκαν το 2021 ως μία προσπάθεια βελτίωσης του θεάματος κατά τη διάρκεια των αγωνιστικών τριημέρων. Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 11 σπριντ, με τη δομή των τριημέρων να έχει αλλάξει σε μικρό βαθμό.

Παρά την αύξηση του αριθμού των σπριντ από τρία σε έξι, τόσο οι οδηγοί όσο και το κοινό της Formula 1 έχει αδιάφορη έως αρνητική εντύπωση γι’ αυτό το φορμάτ αγώνων. Παρά τις προσπάθειες να πετύχει η ιδέα, οι αγώνες αυτοί δεν προσφέρουν το αναμενόμενο θέαμα. Στο πλαίσιο του Grand Prix ΗΠΑ, ο Max Verstappen δήλωσε πως: «Οι Αγώνες Σπριντ χαλάνε τη μαγεία των αγωνιστικών τριημέρων».

Παρά την αρνητικότητα γύρω από τους Αγώνες Σπριντ, οι ιθύνοντες της F1 τους θέλουν στο σπορ. Σύμφωνα με το motorsport.com είναι έτοιμοι να προβούν σε μεγάλες αλλαγές. Oι προτάσεις αναμένεται να «πέσουν» στο τραπέζι ενόψει 2024 και ήδη έχουν ξεκινήσει οι συζητήσεις με τις ομάδες, σχετικά με πιθανές αλλαγές.

Σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα, είναι πολύ πιθανό να αλλάξει η δομή των σπριντ. Μία ιδέα περιλαμβάνει τη μετατροπή των Σαββάτων σε ημέρα πρωταθλήματος Σπριντ. Αυτό σημαίνει πως οι βαθμοί που θα συγκεντρώνουν οι οδηγοί δεν θα μετρούν για το πρωτάθλημα της Formula 1, αλλά για ένα καινούργιο, ξεχωριστό. Για να δώσουν επιπλέον κίνητρο στους οδηγούς, εξετάζεται το ενδεχόμενο χρηματικού επάθλου για τους νικητές των Αγώνων Σπριντ, το οποίο θα αγγίζει το ένα εκατομμύριο ευρώ.

Aκούστε/δείτε την εκπομπή Slipstream #127 με την ανάλυση του Grand Prix ΗΠΑ.

Ένα άλλο σενάριο που επιστρέφει στο προσκήνιο είναι αυτό των αντίστροφων grid. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί εάν αλλάζει η σειρά είτε των 10 πρώτων των κατατακτήριων δοκιμών (το οποίο εγκρίνουν οι ομάδες), είτε ολόκληρου του grid. Αυτό μπορεί να γίνει επίσης αντιστρέφοντας την κατάταξη της βαθμολογίας οδηγών.

Ο επικεφαλής της Red Bull Racing, Christian Horner, ήταν ο πρώτος που έδωσε αυτή την ιδέα.

«Πιστεύω πως πρέπει να είναι πιο απρόβλεπτοι οι Αγώνες Σπριντ. Είτε αντιστρέψεις όλο το grid, είτε τους 10 πρώτους ή κάνεις κάτι άλλο, πρέπει οι οδηγοί να κυνηγούν πολλούς βαθμούς για να αξίζει τον κόπο».

Αυτός που είναι κατά της όλης ιδέας των Αγώνων Σπριντ, είναι ο επικεφαλής της Mercedes-AMG, Toto Wolff.

«Είμαι συντηρητικός όσον αφορά τους αγώνες. Από το να αλλάξουμε τη δομή τους, καλύτερα να μην έχουμε Αγώνες Σπριντ. Με τα αντίστροφα grid κινούμαστε στα νερά των μικρών κατηγοριών μονοθεσίων. Το σπορ δεν μπορεί να ακολουθεί την ψυχαγωγία, αλλά το αντίθετο. Το να δημιουργήσουμε τεχνητό θέαμα με τους Αγώνες Σπριντ τα Σάββατα είναι κάτι που με βρίσκει αντίθετο. Αυτή είναι η άποψή μου. Οι ομάδες μαζί με τον Στέφανο Ντομενικάλι πρέπει να εξετάσουν το καλό του σπορ».

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles