spot_img

Η Ferrari δεν σκέφτεται το πρωτάθλημα

Παρά το πολύ καλό ξεκίνημα της Ferrari στους πρώτους τρεις αγώνες, ο επικεφαλής της Scuderia δεν πιστεύει πως είναι ακόμη σε θέση ισχύος στο Πρωτάθλημα.

Ο Charles Leclerc είδε πρώτος την καρό σημαία στα GP Μπαχρέιν και Αυστραλίας και απολαμβάνει προβάδισμα 34 πόντων από τον George Russell στο Πρωτάθλημα οδηγών. Είναι η πρώτη φορά που οδηγός της Ferrari προηγείται στη βαθμολογία του πρωταθλήματος της Formula 1, από το 2018 και τον Sebastian Vettel.

Μην χάσετε απόψε στις 21:00 την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Αυστραλίας. Βρείτε το link εδώ.

Ο επικεφαλής της ομάδας με έδρα το Maranello, Mattia Binotto παραμένει, όμως, προσγειωμένος για τη συνέχεια της φετινής σεζόν, παρά το δυναμικό ξεκίνημα της Ferrari:

Δεν ελέγχουμε το Πρωτάθλημα, έχουν περάσει μόλις τρεις αγώνες. Μένουμε συγκεντρωμένοι σε κάθε ένα αγώνα και αυτή την προσέγγιση θα συνεχίσουμε να έχουμε. Αυτός ο αγώνας ήταν τέλειος. Για να πούμε την αλήθεια, για να έχεις ένα καλό τριήμερο και να νικήσεις, πρέπει να είσαι τέλειος. Αυτό έγινε και στο GP Μπαχρέιν, καθώς πάντα υπήρχε μεγάλη μάχη. Δεν ήμασταν τέλειοι στην Jeddah (GP Σαουδικής Αραβίας) και χάσαμε. Εδώ (GP Αυστραλίας), ξανά είχαμε ένα καταπληκτικό Σαββατοκύριακο και με αυτό τον τρόπο χρειάζεται να προσεγγίζουμε κάθε αγώνα.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Σαουδικής Αραβίας.

Η νίκη του Leclerc στο GP Αυστραλίας ήταν το πρώτο Grand Slam στην καριέρα του Μονεγάσκου (pole position, ταχύτερος γύρος, νίκη με πρωτοπορία σε όλο τον αγώνα). Αυτό δεν είναι κάτι που ξεχωρίζει ο Mattia Binotto:

Είμαστε χαρούμενοι γιατί η νίκη πάντα είναι καλή. Στο ξεκίνημα της χρονιάς, το μονοθέσιο και οι οδηγοί μας έχουν αποδειχθεί πολύ ανταγωνιστικοί. Θέλουμε να εστιάσουμε στους εαυτούς μας και να προσεγγίζουμε κάθε αγώνα ξεχωριστά. Για να πάρεις νίκη, πρέπει να κάνεις τα πάντα σωστά. Το γεγονός πως τα πήγαμε καλά σε δύσκολες συνθήκες, όπως εδώ στην Αυστραλία, αποτελεί πάντα μεγάλη ικανοποίηση. Τα εύσημα πηγαίνουν στην ομάδα, όλοι μας μείναμε ενωμένοι και προσπαθήσαμε να ανεβάσουμε τον πήχη, με τους καρπούς της δουλειάς μας να φαίνονται.

Photo: Scuderia Ferrari

Τέλος, ο Mattia Binotto αναφέρθηκε και στο επερχόμενο GP Εμίλια-Ρομάνια:

Ανυπομονούμε να πάμε εκεί, με τη φόρμα που έχουμε μπροστά στους υποστηρικτές μας. Η ελπίδα μας είναι να μπορέσουμε να γιορτάσουμε αυτή τη στιγμή μαζί τους. Θα προσπαθήσουμε να φέρουμε το καλύτερο αποτέλεσμα. Έχω πολύ καλές αναμνήσεις που συνδέονται με την πίστα, δεν μπορούμε να περιμένουμε (για τον αγώνα).

Το ξεκίνημα της Ferrari στο Πρωτάθλημα του 2022 είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητικό και οι tifosi ελπίζουν πως θα πανηγυρίσουν στο τέλος της χρονιάς ένα Πρωτάθλημα.

Δείτε το GP Κίνας για το Ελληνικό Πρωτάθλημα Formula G.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles