spot_img

Wolff: «Ο Masi δεν σεβόταν τους οδηγούς»

Ο επικεφαλής της Mercedes, Toto Wolff, έκανε νέες αποκαλύψεις σχετικά με τον τέως Διευθυντή Αγώνων της Formula 1, Michael Masi.

Ο αρνητικός πρωταγωνιστής της περσινής σεζόν της Formula 1 ήταν δίχως αμφιβολία ο τέως Διευθυντής Αγώνων, Michael Masi. Ο Αυστραλός, με τις αποφάσεις του κατά τη διάρκεια του Αυτοκινήτου Ασφαλείας, προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις εντός του σπορ.

Η FIA έκανε την έρευνά της ώστε να ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με τις αποφάσεις που πήρε ο Michael Masi (τέως Διευθυντής Αγώνων Formula 1) στο φινάλε του περσινού Πρωταθλήματος στην πίστα Yas Marina. Ειδικότερα, η έρευνα συσχετιζόταν με τους χειρισμούς του υπό το καθεστώς αυτοκινήτου ασφαλείας, καθώς και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έκανε τις συγκεκριμένες επιλογές.

Μην χάσετε απόψε στις 21:00 την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του Grand Prix Αυστραλίας. Βρείτε το Link εδώ.

Ο επικεφαλής της Mercedes, Toto Wolff, παραχώρησε συνέντευξη στο πρακτορείο ειδήσεων Press Association, όπου και αποκάλυψε μία συνομιλία που είχε με τον Michael Masi πριν τη διεξαγωγή του GP Άμπου Ντάμπι:

Είχα γευματίσει μαζί του την Τετάρτη πριν τον αγώνα (GP Άμπου Ντάμπι) και του είπα τα παρακάτω: «πραγματικά θέλω να σου πω, χωρίς να θέλω να σε χειραγωγήσω, χρειάζεται να δεχτείς την κριτική και να εξελιχθείς μέσω αυτής. Ο Lewis (Hamilton) το κάνει αυτό κάθε μέρα, όμως εσύ είσαι ένας άνθρωπος που πάντα φαίνεται πως γνωρίζει καλύτερα.» Δεν αποτελούσε προσπάθεια για να τον επηρεάσω, όμως ήθελα απλά να του δώσω την ειλικρινή άποψή μου πως δεν θα έπρεπε να απορρίπτει την εξωτερική γνώμη με το να πιστεύει πως απλά είναι λάθος.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Σαουδικής Αραβίας.

Συνεχίζοντας τις δηλώσεις του, ο Wolff αναφέρθηκε στην αντίδραση που είχε ο Masi για τις απόψεις των οδηγών:

Ακούτε από τους οδηγούς το πώς διεξάγονταν οι ενημερώσεις τους (από τον Masi) και ορισμένοι από αυτούς είπαν πως ήταν σχεδόν ασεβής ο τρόπος που αντιμετώπιζε κάποιους από αυτούς. Υπάρχει ένας από τους διοργανωτές ενός εκ των αγώνων στη Μέση Ανατολή, ο οποίος είπε πως είναι ανακουφισμένος που έφυγε, καθώς είχε δεχθεί κακομεταχείριση από τον ίδιο.

Photo: Mercedes-AMG

Τέλος, ο Wolff αποκάλυψε πως ο Masi δεν έχει παραδεχτεί, ακόμα, το λάθος του στο GP Άμπου Ντάμπι:

Απλά δεν τον άγγιζαν τα οποιαδήποτε σχόλια, ακόμα και σήμερα δεν έχει αναλογιστεί πως έχει κάνει κάτι λάθος. Ήταν αρνητική η επίδρασή του στο άθλημα, καθώς όλοι συνέχιζαν να μιλούν για το GP Άμπου Ντάμπι και τον Διευθυντή Αγώνων, για τον οποίο δε θα έπρεπε να γίνονται συζητήσεις. Θα πρέπει να χαρακτηρίζεται ως κάποιος που κάνει τη δουλειά του και εξασφαλίζει τη διεξαγωγή αγώνων σύμφωνα με τους κανονισμούς.

Ο Michael Masi είχε δεχθεί κριτική, εκτός από το GP Άμπου Ντάμπι, για τον τρόπο που χειρίστηκε καταστάσεις και σε παλαιότερους αγώνες, όπως για παράδειγμα τα GP Βραζιλίας και Σαουδικής Αραβίας του 2021. Ο πρώην Διευθυντής Αγώνων, πάντως, δεν έχει τοποθετηθεί δημόσια μετά την αμφιλεγόμενη ολοκλήρωση του περσινού Πρωταθλήματος της Formula 1.

Δείτε το GP Κίνας για το Ελληνικό Πρωτάθλημα Formula G.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles