spot_img

Η Ferrari «δεν το κουνάει» από την F1

Καμία πρόθεση να αλλάξει τα αγωνιστικά της πλάνα το εγγύς μέλλον όπως της F1 είναι η Ferrari, καθώς τα προγράμματά της όπως επιβεβαίωσε ο CEO της, Benedetto Vignia.

«Θύμα» της επιτυχίας της έπεσε τα τελευταία 24ωρα η Ferrari, αφού τα επιτεύγματα ενός παρακλαδιού της, αναπόφευκτα ανεβάζουν κατακόρυφα την πίεση στο πρόγραμμα της Formula 1. Η ιταλική εταιρεία επέστρεψε μετά από μισό αιώνα στην κορυφαία κατηγορία των Αγώνων Αντοχής και σε ένα πρόγραμμα το οποίο «τρέχει» η ΑF Corse, προκάλεσε αίσθηση. Κατέκτησε την pole position και πήρε και τη νίκη στις θρυλικές 24H Le Mans.

Εν μέσω χαράς για όσα πέτυχαν οι Alesandro Pier Guidi, James Calado και Antonio Giovinazzi, ήρθε και η κριτική για τον αντίθετο βίο του προγράμματος της Ferrari στη Formula 1. Ένα πρόγραμμα που εδώ και ένα χρόνο, πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Μάλιστα, η κριτική και η δυσαρέσκεια έφτασε σε τέτοιο βαθμό που δεν περιορίζεται σε σενάρια ανταλλαγής προσώπων στα δύο προγράμματα αλλά επεκτάθηκε ακόμα και στο μέλλον της Scuderia στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Αφού ξεκαθαρίσουμε πως δεν πρόκειται να υπάρξει ποτέ Formula 1 δίχως Ferrari και Ferrari δίχως Formula 1, ακολουθούν όσα είπε ο Διευθύνων Σύμβουλός της, Benedetto Vignia, μιλώντας στο Eurosport.

«Αυτό το αποτέλεσμα απέδειξε τη μοναδικότητα της Ferrari και πως κατασκευάζουμε ασύγκριτα αυτοκίνητα. Η 499P είναι ένα ξεχωριστό αυτοκίνητο. Όσο για τον επόμενο στόχο; Να συνεχίσουμε να κερδίζουμε! Οι αγώνες είναι πολύ σημαντικοί για εμάς, είναι στο DNA της εταιρείας μας. Άρα θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στη Formula 1 και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής, γιατί βλέπουμε πως πολλές τεχνολογίες από εκεί, μπορούν να κάνουν τη μετάβαση από την πίστα, στο δρόμο. Αν με έχει στρεσάρει το κακό ξεκίνημα στη σεζόν στη Formula 1; Ξέρετε, έχω πιο σημαντικά πράγματα που μπορεί να μου προκαλέσουν στρες. Για την ομάδα, είναι μία ευκαιρία να βελτιωθεί και να μάθει πολλά. Πρέπει να φτιάξουμε ένα δημιούργημα καλύτερο από το προηγούμενο κι αυτός είναι κανόνας για όλα όσα κάνουμε».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #116 με την ανάλυση του Grand Prix Ισπανίας. 

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles